Γεγονότα
Ιανουάριος
8 Ιανουαρίου - Ο αρχηγός ενόπλων δυνάμεων, αντιστράτηγος Οδυσσέας Αγγελής, αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας, θέση την οποία διατηρούσε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.
9 Ιανουαρίου - Κλείνει οριστικά ο φάκελος του ναυαγίου του Ηράκλειον (Ε/Γ-Ο/Γ) με την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης των τεσσάρων καταδικασθέντων σε δεύτερο βαθμό για το δυστύχημα.
9 Ιανουαρίου - Ανακοινώνεται η έναρξη της ανέγερσης του πρώτου ουρανοξύστη της Αθήνας, στους Αμπελοκήπους.
10 Ιανουαρίου - Γυναίκες αστυνομικοί ανακοινώνεται ότι θα προσληφθούν για πρώτη φορά. Οι υποψήφιες θα πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,63, απολυτήριο γυμνασίου, να είναι ηλικίας μέχρι 24 ετών, άγαμες και "να διαπνέονται υπό υγιών εθνικών πεποιθήσεων".
14 Ιανουαρίου - Έκρηξη στο USS Εντερπράιζ κοντά στη Χαβάη σκοτώνει 27 άτομα.
16 Ιανουαρίου - Ο Τσέχος φοιτητής Γιαν Πάλαχ αυτοπυρπολείται στην Πράγα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύνθλιψη της Άνοιξης της Πράγας από τους Σοβιετικούς το προηγούμενο έτος.
16 Ιανουαρίου - Τα σοβιετικά διαστημικά σκάφη Σογιούζ 4 και Σογιούζ 5 εκτελούν την πρώτη πρόσδεση επανδρωμένου διαστημικού σκάφους σε τροχιά, την πρώτη μεταφορά πληρώματος από ένα διαστημικό όχημα σε ένα άλλο και τη μόνη φορά που μία τέτοια μεταφορά πραγματοποιείται με δραστηριότητα εκτός σκάφους.
17 Ιανουαρίου - Το σπίτι του ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη στην οδό Κυψέλης στην Αθήνα, κατεδαφίζεται εν μια νυκτί για να παραχωρήσει τη θέση του σε πολυκατοικία.
19 Ιανουαρίου - Ο φοιτητής Γιαν Πάλαχ πεθαίνει αφού αυτοπυρπολήθηκε τρεις μέρες νωρίτερα στην Πράγα, διαμαρτυρόμενος για την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην Τσεχοσλοβακία. Η κηδεία του μετατρέπεται σε άλλη μία μεγάλη διαμαρτυρία.
Φεβρουάριος
3 Φεβρουαρίου - Στο Κάιρο, ο Γιάσερ Αραφάτ γίνεται πρόεδρος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
6 Φεβρουαρίου - Αρχίζει η κατεδάφιση του θρυλικού "Γιουσουρούμ" στην πλατεία Αβησσυνίας της Αθήνας.
8 Φεβρουαρίου - Κυρώνεται η σύμβαση για την κατασκευή από την αμερικανική εταιρία Μακντόναλντ αυτοκινητόδρομου μήκους 772 χιλιομέτρων, ο οποίος θα συνδέει την Ηγουμενίτσα με τα ελληνοτουρκικά σύνορα παρακάμπτοντας τη Θεσσαλονίκη. Το συνολικό κόστος θα ανέλθει σε 150 εκατομμύρια δραχμές και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 1974.
9 Φεβρουαρίου - Το Boeing 747 πραγματοποεί την παρθενική του πτήση.
9 Φεβρουαρίου - Σε εξάμηνη διαθεσιμότητα τίθεται ο υφηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης διότι, κατά τις αρχές, "επέδειξεν διαγωγήν ασυμβίβαστον προς την ιδιότηταν του πανεπιστημιακού διδασκάλου", η οποία αποδεικνύει "ότι δεν εμφορείται από το αρμόδιον και με το κρατούν κοινωνικό καθεστώς συμβιβαζόμενον πνεύμα".
11 Φεβρουαρίου - Αποκαλύπτεται επιστολή του Μάρκου Βαφειάδη, με την οποία ο "καπετάν Μάρκος" θέτει εαυτόν στη διάθεση του Ανδρέα Παπανδρέου επικροτώντας παράλληλα τη συμμαχία του τελευταίου με τον Αντώνη Μπριλλάκη.
16 Φεβρουαρίου - Τερματίζοντας το 16μηνο εμπάργκο παραδόσεων πολεμικού υλικού που είχαν επιβάλει στην Ελλάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής παραδίδουν στην πολεμική αεροπορία πέντε μαχητικά F-104 Σταρφάιτερ.
Μάρτιος
2 Μαρτίου - Πραγματοποιείται στην Τουλούζη η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Κονκόρντ.
10 Μαρτίου - Στο Μέμφις (Τενεσσί), ο Τζέιμς Ερλ Ρέι δηλώνει ένοχος για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Αργότερα προσπαθεί ανεπιτυχώς να αναιρέσει την ομολογία του.
13 Μαρτίου - Πρόγραμμα Απόλλων: Η αποστολή Απόλλων 9 επιστρέφει με ασφάλεια στη Γη.
16 Μαρτίου - Αεροσκάφος της Viasa συντρίβεται στο Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας σκοτώνοντας 155 άτομα.
17 Μαρτίου - Η Γκόλντα Μέιρ γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Ισραήλ.
28 Μαρτίου - Ο Γιώργος Σεφέρης στηλιτεύει τη χούντα των Συνταγματαρχών με δήλωσή του στο ραδιόφωνο του BBC.
31 Μαρτίου - Η επιστολή διαμαρτυρίας κατά της δικτατορίας του Γιώργου Σεφέρη, δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Κόσμο, δημοσιογραφικό όργανο του καθεστώτος των συνταγματαρχών. "Όλοι πια το διδάχτηκαν και το ξέρουν πως στις δικτατορικές καταστάσεις, η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος", υπογραμμίζει προφητικά ο Σεφέρης.
Απρίλιος
4 Απριλίου - Ο Ντέντον Κούλεϊ εμφυτεύει την πρώτη προσωρινή τεχνητή καρδιά.
9 Απριλίου - Κάνει την παρθενική του πτήση το πρώτο βρετανικής κατασκευής Κονκόρντ.
15 Απριλίου - Η Βόρεια Κορέα καταρρίπτει αεροσκάφος ΕΣ-121 του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. πάνω από την Ιαπωνική Θάλασσα, σκοτώνοντας και τους 31 επιβαίνοντες.
17 Απριλίου - Ο Σιρχάν Σιρχάν κρίνεται ένοχος για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι.
17 Απριλίου - Καθαιρείται ο πρώτος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τσεχοσλοβακίας, Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ.
28 Απριλίου - Ο Σαρλ ντε Γκωλ παραιτείται ως πρόεδρος της Γαλλίας μετά την ήττα που υπέστη σε δημοψήφισμα την προηγούμενη μέρα.
Μάιος
1 Μαΐου - Ο Αριστοτέλης Ωνάσης εκχωρεί στον γιο του, Αλέξανδρο, που ενηλικιώνεται, το 50% των επιχειρήσεών του, λέγοντάς του: "Από σήμερα είμαστε συνεταίροι".
2 Μαΐου - Παρανάλωμα του πυρός γίνεται το κέντρο της Ξάνθης, όπου δύο άτομα χάνουν τη ζωή τους στις φλόγες του ξενοδοχείου Αθήναι, ενώ οκτώ καταστήματα καταστρέφονται ολοσχερώς. Η τραγωδία προκλήθηκε από παράφορα ερωτευμένο μικροέμπορο, ο οποίος πυρπόλησε το κατάστημά του προκειμένου να εισπράξει τα ασφάλιστρα και να μεταναστεύσει με την εκλεκτή της καρδιάς του, μουσουλμάνα Αϊσέ, στη Δυτική Γερμανία.
5 Μαΐου - Αναγγέλλεται η κατεδάφιση 10 ακόμη νεοκλασικών κτιρίων της Αθήνας. Μεταξύ αυτών το μέγαρο Αφθονίδη, που θεωρείται η παλαιότερη οικοδομή της σύγχρονης Αθήνας και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπαρρηγοπούλου και Παρνασσού, το ξενοδοχείο Αλέξανδρος στην Ομόνοια και το κτίριο του Ωδείου Αθηνών στην οδό Πειραιώς.
16 Μαΐου - Πρόγραμμα Βενέρα: Το σοβιετικό ρομποτικό διαστημόπλοιο Βενέρα 5 προσεδαφίζεται στην Αφροδίτη.
18 Μαΐου - Πρόγραμμα Απόλλων: Εκτοξεύεται το Απόλλων 10.
20 Μαΐου - Η κυβέρνηση του Παπαδόπουλου ανακοινώνει προκήρυξη νέου διεθνούς διαγωνισμού για την ανέγερση του τρίτου διυλιστηρίου πετρελαίου. Αίφνης η αντιπροσφορά Νιάρχου κρίνεται πιο συμφέρουσα από την προσφορά Ωνάση.
20 Μαΐου - Η τηλεόραση του Ε.Ι.Ρ. συνδέεται μέσω ιταλικού δορυφόρου με το διαστημόπλοιο Απόλλων 10 και μεταδίδει την πρώτη ζωντανή εκπομπή από το Διάστημα.
Ιούνιος
5 Ιουνίου - Δραπετεύει από τις φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης, ο οποίος επικηρύσσεται με ποσό 500.000 δραχμών και συλλαμβάνεται τρεις ημέρες αργότερα σε διαμέρισμα της οδού Πάτμου.
7 Ιουνίου - Ο θρυλικός καπετάν Αντρέας Ζέπος, για τον οποίο ο Γιάννης Παπαϊωάννου έγραψε το γνωστό τραγούδι, πεθαίνει ξεχασμένος από όλους στο Φάληρο σε ηλικία 55 χρόνων. "Πέθανε σαν το σκυλί στ' αμπέλι", λέει χαρακτηριστικά για τον φίλο του ο Παπαϊωάννου, που θυμίζει σε όλους ότι την εποχή της πείνας στην Κατοχή, ο καπετάν Ζέπος αλώνιζε το Σαρωνικό και γύριζε πάντα με το καΐκι φορτωμένο ψάρια, που τα χάριζε στον κόσμο.
Ιούλιος
14 Ιουλίου - Πόλεμος του ποδοσφαίρου: Μετά την ήττα της Ονδούρας σε αγώνα ποδοσφαίρου εναντίον του Ελ Σαλβαδόρ, ξεσπούν ταραχές στην Ονδούρα εναντίον εργαζομένων από το Σαλβαδόρ.
16 Ιουλίου - Πρόγραμμα Απόλλων: Εκτοξεύεται από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα η αποστολή Απόλλων 11, η πρώτη αποστολή με στόχο την προσεδάφιση αστροναυτών στη Σελήνη.
21 Ιουλίου - Πρόγραμμα Απόλλων: Ο αστροναύτης Νηλ Άρμστρονγκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που πατά στη Σελήνη.
Αύγουστος
6 Αυγούστου - Θεμελιώνεται από τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο η Πανεπιστημιούπολη στην τοποθεσία Κουπόνια-Ζωγράφου, η οποία προβλέπεται να στεγάσει 25.000 φοιτητές.
9 Αυγούστου - Οπαδοί του Τσαρλς Μάνσον δολοφονούν την έγκυο ηθοποιό Σάρον Τέιτ (σύζυγο του Ρόμαν Πολάνσκι) και άλλα τέσσερα άτομα.
12 Αυγούστου - Βίαια επεισόδια ξεσπούν μετά την πορεία των Μαθητευόμενων του Ντέρι στο Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας.
15 Αυγούστου -18 Αυγούστου - Πραγματοποιείται στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης το Φεστιβάλ Γούντστοκ, με μερικούς από τους κορυφαίους ροκ μουσικούς της εποχής.
17 Αυγούστου - Αεροπειρατία σε αεροπλάνο της Ολυμπιακής από τον Βασίλειο Τσιρώνη, ο οποίος μαζί με την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά εξανάγκασε το αεροσκάφος να προσγειωθεί στον Αυλώνα της Αλβανίας. Οι επιβάτες γύρισαν σώοι στην Ελλάδα, ενώ οι δράστες έμειναν στην Αλβανία.
19 Αυγούστου - Μια ολόκληρη πόλη, κατεστραμμένη και θαμμένη από έκρηξη ηφαιστείου το 1530 π.Χ., ανακαλύπτεται στη Σαντορίνη. Πολλά σπίτια είναι τελείως ανέπαφα, ενώ τα σημαντικότερα ευρήματα ρίχνουν φως στον Μινωικό πολιτισμό.
27 Αυγούστου - Εγκαινιάζονται από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που ιδρύθηκαν από τον όμιλο των τραπεζών Εμπορικής, Ιονικής-Λαϊκής και Επενδύσεων.
Σεπτέμβριος
1 Σεπτεμβρίου - Πραξικόπημα στη Λιβύη απομακρύνει τον βασιλιά Ίντρις και φέρνει στην εξουσία τον συνταγματάρχη Μουαμάρ αλ Καντάφι.
25 Σεπτεμβρίου - Υπογράφεται ο καταστατικός χάρτης για την ίδρυση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.
Οκτώβριος
5 Οκτωβρίου - Παραδίδεται στην κυκλοφορία η νέα εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών.
9 Οκτωβρίου - Καλείται στο Σικάγο η Εθνοφρουρά των Ηνωμένων Πολιτειών για να ελέγξει το πλήθος, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε σχέση με τη δίκη των "Οκτώ του Σικάγο" που ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου.
15 Οκτωβρίου - Πόλεμος του Βιετνάμ: Λαμβάνει χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το μορατόριουμ για τον τερματισμό του πολέμου στο Βιετνάμ και πάνω από δύο εκατομμύρια διαδηλώνουν σε εθνικό επίπεδο, εκ των οποίων 250.000 στην Ουάσινγκτον.
20 Οκτωβρίου - Σε ποινές κάθειρξης 16 και 10 ετών αντίστοιχα καταδικάζονται από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών οι Αλέξανδρος Αρχάκης, λοχαγός ε.α. και Δημήτρης Λέκκας, έμπορος, κατηγορούμενοι για βομβιστικές ενέργειες εναντίον του καθεστώτος.
Νοέμβριος
12 Νοεμβρίου - Πόλεμος του Βιετνάμ: Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς αποκαλύπτει την ιστορία της σφαγής του Μι Λάι.
14 Νοεμβρίου - Πρόγραμμα Απόλλων: Η NASA εκτοξεύει το Απόλλων 12, τη δεύτερη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη.
15 Νοεμβρίου - Πόλεμος του Βιετνάμ: Στην Ουάσινγκτον πάνω από 250.000 διαδηλωτές πραγματοποιούν ειρηνική διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο.
17 Νοεμβρίου - Ψυχρός Πόλεμος: Διαπραγματευτές από τη Σοβιετική Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συναντώνται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με στόχο τον περιορισμό του αριθμού των στρατηγικών όπλων και στις δύο πλευρές.
19 Νοεμβρίου - Πρόγραμμα Απόλλων: Οι αστροναύτες του Απόλλων 12 Πιτ Κόνραντ και Άλαν Μπιν προσεληνώνονται στον Ωκεανό των Καταιγίδων και γίνονται ο τρίτος και ο τέταρτος άνθρωπος, αντίστοιχα, που περπατούν στη Σελήνη.
19 Νοεμβρίου - Ο ποδοσφαιριστής Πελέ πετυχαίνει το 1.000στό γκολ του.
19 Νοεμβρίου - Στο αρχηγείο στρατού παραδίνεται η κινητή περιουσία της Ε.Δ.Α. Τα χρήματα και η υπόλοιπη οικονομική περιουσία, μαζί με το αρχείο του κόμματος, παραδίνονται στην Γενική Διεύθυνση Εθνικής Ασφάλειας.
20 Νοεμβρίου - Πόλεμος του Βιετνάμ: Η εφημερίδα Plain Dealer δημοσιεύει φωτογραφίες νεκρών χωρικών από τη σφαγή του Μι Λάι στο Βιετνάμ.
20 Νοεμβρίου - Κατάληψη του Αλκατράζ: Ιθαγενείς Αμερικανοί παίρνουν τον έλεγχο του νησιού Αλκατράζ μέχρι να απομακρυνθούν από την αμερικανική κυβέρνηση στις 11 Ιουνίου του 1971.
24 Νοεμβρίου - Πρόγραμμα Απόλλων: Το όχημα διακυβέρνησης του Απόλλων 12 προσθαλασσώνεται με ασφάλεια στον Ειρηνικό Ωκεανό, ολοκληρώνοντας τη δεύτερη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη.
25 Νοεμβρίου - Αποφυλακίζεται ο Σπύρος Γκοτζαμάνης, δολοφόνος του βουλευτή της Ε.Δ.Α. Γρηγόρη Λαμπράκη, αφού του χαρίστηκε το 1/3 της ποινής "λόγω καλής διαγωγής". Ο Γκοτζαμάνης έμεινε, τελικά, στη φυλακή μόνο 3 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της προφυλάκισης.
27 Νοεμβρίου - Τα γραφεία της ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας El Al στην Αθήνα πλήττονται από χειροβομβίδα που πετάει νεαρός Άραβας, τραυματίζοντας πάνω από 15 άτομα. Ο μικρός Γεώργιος Νάστος θα πεθάνει λίγο αργότερα.
Δεκέμβριος
4 Δεκεμβρίου - Ο Φρεντ Χάμπτον και ο Μαρκ Κλαρκ, μέλη του Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων, πυροβολούνται και σκοτώνονται κατά τη διάρκεια εφόδου από 14 αστυνομικούς του Σικάγου.
7 Δεκεμβρίου - Ο αγγλικός Ομπσέρβερ κατηγορεί την ελληνική χούντα και προσωπικά τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, ότι έχει έρθει σε επαφή με ακροδεξιές ομάδες στην Ιταλία για τη διενέργεια πραξικοπήματος.
8 Δεκεμβρίου - Η πτήση 954 της Ολυμπιακής Αεροπορίας προσκρούει σε βουνό έξω από την Κερατέα σκοτώνοντας 90 άτομα στο χειρότερο δυστύχημα με Douglas DC-6 στην ιστορία.
12 Δεκεμβρίου - Μολυβένια χρόνια: Βομβιστική επίθεση της Πιάτσα Φοντάνα. Εκρήγνυται βόμβα στα γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Πιάτσα Φοντάνα στο Μιλάνο.
12 Δεκεμβρίου - Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο υπουργός Εξωτερικών της χούντας Παναγιώτης Πιπινέλης δηλώνει ότι η Ελλάδα αποχωρεί από το Συμβούλιο και καταγγέλλει την ιδρυτική σύμβαση του 1949. Τουλάχιστον 12 χώρες ήταν αποφασισμένες να ζητήσουν την αποπομπή της Ελλάδας από το Συμβούλιο.
15 Δεκεμβρίου - Εκτελούνται οι Χέρμαν Ντουφτ και Χανς Μπασενάουερ, οι δύο Γερμανοί που καταδικάστηκαν για πέντε φόνους Ελλήνων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1969. Ο Χέρμαν Ντουφτ εκτελείται στην Κέρκυρα και ο Χανς Μπασενάουερ στην Αίγινα, αφού απορρίφθηκαν οι αιτήσεις χάριτος που είχαν υποβάλει.
18 Δεκεμβρίου - Ένας Έλληνας, ο 44χρονος Δημήτριος Λάκας, διορίζεται πρόεδρος του Παναμά από τον δικτάτορα συνταγματάρχη Ομάρ Τορίγιος Χερέρα. Ο Δημήτριος Λάκας είναι παιδί μεταναστών και διετέλεσε επικεφαλής του Οργανισμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
29 Δεκεμβρίου - Η ταινία του Κώστα Γαβρά Ζ, που αναφέρεται στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ανακηρύσσεται καλύτερη ταινία της χρονιάς από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.
Γεννήσεις
Παγκόσμιος κατάλογος γεννήσεων το 1969
3 Ιανουαρίου - Μίχαελ Σουμάχερ, Γερμανός οδηγός αγώνων
5 Ιανουαρίου - Μέριλυν Μάνσον, Αμερικανός τραγουδιστής
6 Ιανουαρίου - Ίλιε Ντουμιτρέσκου, Ρουμάνος ποδοσφαιριστής και προπονητής
14 Ιανουαρίου - Ντέιβ Γκρολ, Αμερικανός μουσικός (Nirvana, Foo Fighters)
17 Ιανουαρίου - Tiësto, Ολλανδός DJ
18 Ιανουαρίου - Ντέιβ Μπατίστα, Αμερικανός παλαιστής
1 Φεβρουαρίου - Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, Αργεντινός ποδοσφαιριστής
11 Φεβρουαρίου - Τζένιφερ Άνιστον, Αμερικανίδα ηθοποιός
12 Φεβρουαρίου - Ντάρεν Αρονόφσκι, Αμερικανός σκηνοθέτης
17 Φεβρουαρίου - Αντώνης Κανάκης, Έλληνας παρουσιαστής, σκηνοθέτης και ηθοποιός
28 Φεβρουαρίου - Ρόμπερτ Σων Λέοναρντ, Αμερικανός ηθοποιός
1 Μαρτίου - Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ισπανός ηθοποιός
10 Μαρτίου - Νάσος Γαλακτερός, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
17 Μαρτίου - Αλεξάντερ ΜακΚουίν, Άγγλος σχεδιαστής μόδας
3 Απριλίου - Λανς Στορμ, Καναδός παλαιστής
5 Απριλίου - Ντίνος Αγγελίδης, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
19 Απριλίου - Ζούζα Πόλγκαρ, Ουγγαρέζα σκακίστρια
24 Απριλίου - Ηλίας Ατματσίδης, Έλληνας ποδοσφαιριστής
25 Απριλίου - Ρενέ Ζελβέγκερ, Αμερικανίδα ηθοποιός
25 Απριλίου - Κωνσταντίνος Καζάκος, Έλληνας ηθοποιός
1 Μαΐου - Γουές Άντερσον, Αμερικανός σκηνοθέτης
7 Μαΐου - Ραατμπέκ Σανατμπάγιεφ, Κιργίζιος παλαιστής
10 Μαΐου - Ντένις Μπέργκαμπ, Ολλανδός ποδοσφαιριστής
13 Μαΐου - Νίκος Αλιάγας, Έλληνας δημοσιογράφος
14 Μαΐου - Κέιτ Μπλάνσετ, Αυστραλή ηθοποιός
6 Ιουνίου - Ματθίλδη Μαγγίρα, Ελληνίδα ηθοποιός
7 Ιουνίου - Ιωακείμ, πρίγκιπας της Δανίας
11 Ιουνίου - Πίτερ Ντίνκλατζ, Αμερικανός ηθοποιός
14 Ιουνίου - Στέφι Γκραφ, Γερμανίδα αντισφαιρίστρια
15 Ιουνίου - Ice Cube, Αμερικανός ράπερ
15 Ιουνίου - Όλιβερ Καν, Γερμανός ποδοσφαιριστής
19 Ιουνίου - Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κύπριος τραγουδοποιός
8 Ιουλίου - Τζωρτζ Φίσερ, Αμερικανός μουσικός
9 Ιουλίου - Θοδωρής Βλάχος, Έλληνας υδατοσφαιριστής
10 Ιουλίου - Γκέιλ Χάρολντ, Αμερικανός ηθοποιός
12 Ιουλίου - Τζίμι Όλιβερ, Αμερικανός καλαθοσφαιριστής
16 Ιουλίου - Ζάρα Βάγκενκνεχτ, Γερμανίδα πολιτικός
21 Ιουλίου - Αβραάμ Ρουσό, Ρώσος τραγουδιστής
22 Ιουλίου - Δέσποινα Βανδή, Ελληνίδα τραγουδίστρια
24 Ιουλίου - Τζένιφερ Λόπεζ, Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια
27 Ιουλίου - Τίμο Μάας, Γερμανός μουσικός παραγωγός
27 Ιουλίου - Γιάννης Μυλωνάς, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
27 Ιουλίου - Triple H, Αμερικανός παλαιστής
30 Ιουλίου - Σάιμον Μπέικερ, Αυστραλός ηθοποιός
31 Ιουλίου - Κιντ Κας, Αμερικανός παλαιστής
31 Ιουλίου - Αντόνιο Κόντε, Ιταλός ποδοσφαιριστής και προπονητής
31 Ιουλίου - Μίλτος Πασχαλίδης, Έλληνας τραγουδιστής
9 Αυγούστου - Σμαράγδα Καρύδη, Ελληνίδα ηθοποιός
18 Αυγούστου - Έντουαρντ Νόρτον, Αμερικανός ηθοποιός
28 Αυγούστου - Τζακ Μπλακ, Αμερικανός ηθοποιός και μουσικός
14 Σεπτεμβρίου - Κώστας Κουκοδήμος, Έλληνας αθλητής και πολιτικός
22 Σεπτεμβρίου - Χρήστος Καρκαμάνης, Έλληνας ποδοσφαιριστής
23 Σεπτεμβρίου - Πατρίκ Φιορί, Γάλλος τραγουδιστής
25 Σεπτεμβρίου - Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Ουαλή ηθοποιός
27 Σεπτεμβρίου - Σοφία Μίλος, Ελβετίδα ηθοποιός
1 Οκτωβρίου - Ζακ Γαλιφιανάκης, Αμερικανός ηθοποιός
1 Οκτωβρίου - Μάρκους Στίβεν, πρόεδρος του Ναουρού
3 Οκτωβρίου - Γκουέν Στεφάνι, Αμερικανίδα τραγουδίστρια
5 Οκτωβρίου - Γιάννης Κότσιρας, Έλληνας τραγουδιστής
9 Οκτωβρίου - Στηβ ΜακΚουήν, Άγγλος σκηνοθέτης
9 Οκτωβρίου - Πόλυ Τζιν Χάρβεϊ, Αγγλίδα τραγουδίστρια
13 Οκτωβρίου - Νικόλαος Γραμματικός, Έλληνας χειροσφαιριστής
20 Οκτωβρίου - Λάμπρος Παπακώστας, Έλληνας αθλητής
29 Οκτωβρίου - Γιώργος Δώνης, Έλληνας ποδοσφαιριστής και προπονητής
29 Οκτωβρίου - Ελένη Μενεγάκη, Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια
30 Οκτωβρίου - Βαγγέλης Βουρτζούμης, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
30 Οκτωβρίου - Snow, Καναδός τραγουδιστής
6 Νοεμβρίου - Μάθιου Μακόναχι, Αμερικανός ηθοποιός
10 Νοεμβρίου - Γενς Λέμαν, Γερμανός ποδοσφαιριστής
10 Νοεμβρίου - Έλεν Πομπέο, Αμερικανίδα ηθοποιός
13 Νοεμβρίου - Τζεράρντ Μπάτλερ, Σκωτσέζος ηθοποιός
19 Νοεμβρίου - Ερτουγρούλ Σαγλάμ, Τούρκος ποδοσφαιριστής και προπονητής
3 Δεκεμβρίου - Μπιλ Στιρ, Άγγλος μουσικός
3 Δεκεμβρίου - Τόμας Φόρστνερ, Αυστριακός τραγουδιστής
4 Δεκεμβρίου - Jay-Z, Αμερικανός ράπερ
11 Δεκεμβρίου - Βισβανάθαν Άναντ, Ινδός σκακιστής
12 Δεκεμβρίου - Σοφί Κίνσελα, Αγγλίδα συγγραφέας
19 Δεκεμβρίου - Αζίζα Μουσταφά Ζαντέ, Αζέρα τραγουδοποιός
19 Δεκεμβρίου - Ρίτσαρντ Χάμοντ, Άγγλος τηλεπαρουσιαστής
24 Δεκεμβρίου - Εντ Μίλιμπαντ, Άγγλος πολιτικός
27 Δεκεμβρίου - Chyna, Αμερικανίδα παλαίστρια
28 Δεκεμβρίου - Λίνους Τόρβαλντς, Φινλανδός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών
Ελευθερία Βιδάκη, Ελληνίδα ηθοποιός
Σπύρος Δερβενιώτης, Έλληνας δημιουργός κόμικς
Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Έλληνας αθλητής
Βασίλης Ρούβαλης, Έλληνας συγγραφέας
Θάνατοι
Παγκόσμιος κατάλογος θανάτων το 1969
3 Ιανουαρίου - Τζαβαλάς Καρούσος, Έλληνας ηθοποιός
3 Ιανουαρίου - Ιωάννης Ε. Φωκάς, Έλληνας αστρονόμος
19 Ιανουαρίου - Γιαν Πάλαχ, Τσέχος αγωνιστής
2 Φεβρουαρίου - Μπόρις Καρλόφ, Άγγλος ηθοποιός
23 Φεβρουαρίου - Μαντουμπάλα, Ινδή ηθοποιός
23 Φεβρουαρίου - Σαούντ, βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας
23 Φεβρουαρίου - Ρόναλντ Σκόμπι, Βρετανός στρατιωτικός
26 Φεβρουαρίου - Καρλ Γιάσπερς, Γερμανός ψυχίατρος και φιλόσοφος
28 Μαρτίου - Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, 34ος πρόεδρος των Η.Π.Α.
22 Απριλίου - Νικόλαος Μπακόπουλος, Έλληνας πολιτικός
2 Μαΐου - Φραντς φον Πάπεν, Γερμανός πολιτικός
19 Μαΐου - Κόλμαν Χόκινς, Αμερικανός μουσικός
24 Μαΐου - Παντελεήμων, επίσκοπος Αργυροκάστρου
7 Ιουνίου - Πέτρος Μαυρομιχάλης, Έλληνας πολιτικός
16 Ιουνίου - Χάρολντ Αλεξάντερ, Άγγλος στρατάρχης
17 Ιουνίου - Ρίτα Αμπατζή, Ελληνίδα τραγουδίστρια
22 Ιουνίου - Τζούντι Γκάρλαντ, Αμερικανίδα ηθοποιός
3 Ιουλίου - Μπράιαν Τζόουνς, Άγγλος μουσικός (The Rolling Stones)
5 Ιουλίου - Βάλτερ Γκρόπιους, Γερμανός αρχιτέκτονας
5 Ιουλίου - Λίο ΜακΚάρεϊ, Αμερικανός σκηνοθέτης
5 Ιουλίου - Βίλχελμ Μπακχάους, Γερμανός πιανίστας
19 Ιουλίου - Στράτης Μυριβήλης, Έλληνας συγγραφέας
24 Ιουλίου - Βίτολντ Γκομπρόβιτς, Πολωνός συγγραφέας
25 Ιουλίου - Ότο Ντιξ, Γερμανός ζωγράφος
28 Ιουλίου - Ραμόν Γκράου, Κουβανός πολιτικός
6 Αυγούστου - Τέοντορ Αντόρνο, Γερμανός φιλόσοφος
9 Αυγούστου - Σέσιλ Φρανκ Πάουελ, Άγγλος φυσικός
9 Αυγούστου - Σάρον Τέιτ, Αμερικανίδα ηθοποιός
17 Αυγούστου - Όττο Στερν, Γερμανός φυσικός
17 Αυγούστου - Λούντβιχ Μις φαν ντερ Ρόε, Γερμανός αρχιτέκτονας
25 Αυγούστου - Χάρρυ Χ. Χες, Αμερικανός γεωλόγος
31 Αυγούστου - Ρόκι Μαρτσιάνο, Αμερικανός πυγμάχος
2 Σεπτεμβρίου - Χο Τσι Μιν, Βιετναμέζος πολιτικός
3 Οκτωβρίου - Σκιπ Τζέιμς, Αμερικανός τραγουδοποιός
15 Οκτωβρίου - Αμπντιρασίντ Αλί Σερμάρκε, Σομαλός πολιτικός
21 Οκτωβρίου - Τζακ Κέρουακ, Αμερικανός συγγραφέας
18 Νοεμβρίου - Τζόζεφ Πάτρικ Κένεντι, Αμερικανός πολιτικός
5 Δεκεμβρίου - Πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάττενμπεργκ
10 Δεκεμβρίου - Λι Χαρλάιν, Αμερικανός συνθέτης
Δημήτριος Κωστής, Έλληνας πολιτικός
Μουσική
Gimme Shelter, The Rolling Stones
For What It's Worth, Buffalo Springfield
Whole Lotta Love, Led Zeppelin
Suspicious Minds, Elvis Presley
Fortunate Son, Creedence Clearwater Revival
You Can't Always Get What You Want, The Rolling Stones
The Boxer, Simon and Garfunkel
Honky Tonk Women, The Rolling Stones
I Want You Back,The Jackson 5
Both Sides Now, Joni Mitchell
Come Together, The Beatles
Oh, What a Night, The Dells
Something, The Beatles
--
1969 | Διεθνής Οργανισμός Εργασίας | Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης |
1969 |
Επιστήμη
1969 | Μαξ Ντελμπρούκ Άλφρεντ Χέρσι Σαλβαδόρ E. Λουρία, |
Γερμανία, ΗΠΑ ΗΠΑ Ιταλία |
"για τις ανακαλύψεις τους αναφορικά με το μηχανισμό αντιγραφής και της γενετικής δομής των ιών" |
1969 | Η.Π.Α. |
«για τη συμβολή του και τις ανακαλύψεις σχετικά με την κατηγοριοποίηση των στοιχειωδών σωματιδίων και τις αλληλεπιδράσεις τους» |
1969 | Ντέρεκ Χάρολντ Ρίτσαρντ Μπάρτον, Όντ Χάσσελ |
"για τις συνεισφορές τους στην ανάπτυξη της έννοιας της διαμόρφωσης" |
1969 Επιστήμη (αγγλικά)
◄ | 19ος αιώνας | 20ος αιώνας | 21ος αιώνας ◄◄ | ◄ | 1965 | 1966 | 1967 | 1968 | 1969 | 1970 | 1971 | 1972 | 1973 | ► | ►► |
Hellenica World - Scientific Library
Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License