ART

 

.

Αρχ. Θέατρο. Τραγωδία που έγραψε ο Ευριπίδης και διδάχτηκε (παίχτηκε) το 415 π.Χ..

Η τραγωδία αυτή περιέχει πλείστα επεισόδια από την άλωση της Τροίας αλλά και από τις συμφορές που επήλθαν στην οικογένεια του Πριάμου και κατ΄ επέκταση των Τρώων.

Όλες οι σκηνές κινούνται στον αυτό χαλαρό συνειρμό με βασικό πρόσωπο σύνδεσής των την Εκάβη (γυναίκα του Πρίαμου και μητέρα του Έκτορα και του Πάρη.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Μετά την άλωση της Τροίας ,οι Έλληνες έβαλαν σε κλήρο τις Τρωαδίτισσες για να τις µοιραστούν και να τις πάνε στην Ελλάδα . Αυτές είναι µαζεµένες θρηνώντας ,µπροστά στις σκηνές τους , και περιµένουν να µάθουν που θα κληρωθεί η καθε µιά. Στους διαλόγους τους φαίνεται σε όλο της το µεγαλείο η αγριότητα των Ελλήνων κατακτητών του Ιλίου. Βλέποντας αυτές τις πράξεις Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά αποφασίζουν να τους φέρουν συμφορές για να τους τιμωρήσουν.
Χρίσημες ανακατευθύνσεις

www.dian.gr [1] Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη [2]

Ευριπίδης
Σωζόμενες Τραγωδίες
ΆλκηστιςΑνδρομάχηΒάκχαιΕκάβηΕλένηΗλέκτραΗρακλείδαιΗρακλής μαινόμενοςΙκέτιδεςΙππόλυτοςΙφιγένεια εν ΑυλίδιΙφιγένεια εν ΤαύροιςΊωνMήδειαΟρέστηςΡήσοςΤρωάδεςΦοίνισσαι

Σωζόμενες αποσπασματικώς
Αρχέλαος • Βελλεροφών
Σωζόμενα σατυρικά δράματα
Κύκλωψ

Δείτε επίσης
Αρχαίο ελληνικό θέατροΑρχαία ελληνική λογοτεχνίαΤραγωδίαΣατυρικό δράμαΑισχύλοςΣοφοκλής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License