ART

Συμβολόμετρο Mirau
αγγλικά : Mirau interferometer
γαλλικά :
γερμανικά :

Ένα συμβολόμετρο Mirau λειτουργεί με την ίδια βασική αρχή με το συμβολόμετρο Michelson. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι στη φυσική θέση του βραχίονα αναφοράς. Ο βραχίονας αναφοράς ενός συμβολομέτρου Mirau βρίσκεται εντός του συστήματπς του αντικειμενικού φακού του μικροσκοπίου.

Ονομάστηκε από τον André Henri Mirau, ο οποίος υπέβαλε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ιδέα το 1949. [2]

Ένα σχήμα ενός συμβολομέτρου Mirau εμφανίζεται στα δεξιά. Στον διαχωριστή δέσμης το φως πηγής χωρίζεται σε μια διαδρομή αναφοράς (ανακλάται) και μια διαδρομή δειγματοληψίας (μεταδίδεται στο δείγμα). Στο επίπεδο σύγκρισης υπάρχει ένας κυκλικός καθρέπτης στη μέση. Οι δύο διαδρομές ανασυνδυάζονται για να σχηματίσουν μια εικόνα συμβολής. Με την αλλαγή της θέσης z του δείγματος, οι εικόνες συμβολών λαμβάνονται σε μια ακολουθία διαφορών διαδρομής (φάσης): 0, λ / 4, λ / 2 και 3λ / 4. Αυτοί οι χάρτες συμβολών είναι συναρτήσεις έντασης φόντου, διαμόρφωσης περιθωρίου και φάσης. Τρεις τέτοιες εικόνες παρέχουν αρκετές πληροφορίες για την επίλυση της τοπογραφικής εικόνας ενός δείγματος.

Mirau Interferometer

Αυτός ο προσανατολισμός χρησιμοποιείται συχνά σε οπτικά προφιλόμετρα λόγω της αύξησης της σταθερότητας μεταξύ του μήκους του δείγματος και της διαδρομής αναφοράς.

Συμβολομετρία

Εγκυκλοπαίδεια Φυσικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License