- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Κωνσταντίνος Βήτα (Ιούνιος 1961) είναι Έλληνας συνθέτης και στιχουργός. Είναι γνωστός επίσης ως Kbhta και Κ.Β.

K Bhta I

Ο Κωνσταντίνος Βήτα (ή Κωνσταντίνος Μπαρμπόπουλος) γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1961 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Παρακολούθησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας και αρμονία, ενώ σπούδασε ζωγραφική και ιστορία τέχνης στην Μελβούρνη. Στην Αθήνα τελείωσε γραφικές τέχνες. Δούλεψε σαν γραφίστας και δημοσιογράφος σε περιοδικά.

Το 1992, ο Κωνσταντίνος Βήτα μαζί με τον Μιχάλη Δέλτα και τον Αντώνη Πι ίδρυσαν το συγκρότημα Στέρεο Νόβα. Μετά από πέντε χρόνια το συγκρότημα διαλύθηκε, αλλά τα μέλη του συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται μέχρι και σήμερα ως μουσικοί, συνθέτες και παραγωγοί.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα, παράλληλα με μια σειρά προσωπικών δίσκων και συναυλιών, έχει γράψει μουσική για θέατρο, χορό και τον κινηματογράφο. Έχει επίσης παρουσία και στα εικαστικά, με συμμετοχές σε εκθέσεις.

Τον Οκτώβριο του 2005 παρουσιάστηκε στο κοινό η έκθεση Soundscapes του Κωνσταντίνου Βήτα, με περιεχόμενο βίντεο, φωτογραφίες και ζωγραφική, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Το Σεπτέμβριο του 2013 παρουσιάστηκε στο κοινό η παραγωγή Συγκατοίκηση, από τον Κωνσταντίνο Βήτα και το ARTéfacts ensemble, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στην Αθήνα.
Δισκογραφία

Ένα παιχνίδι (FM Records) 1998
Σούπερ Στέλλα (Local) 1999
Steamboat Bill Jr. (Sinequa) 1999
Το παιδί (Local) 2000
ΜΕΤΑ- (Universal Music) 2001
Για σένα με αγάπη (Eros) 2002
Transformations (M41) 2003
Άγρια χλόη (Tomorrow) 2004
ΚΟΜΑ 9205 Live στο Ρόδον (DVD+CDAUDIO) (Tomorrow) 2005
2 (Legend) 2006
Άργος (Lyra) 2007
Ένωση 2009
Χρυσαλλίδα (Inner Ear Records) 2012
Αντήχηση 2013
Ομόνοια 2015

Συμμετοχές

Στέρεο Νόβα (Wipe Out) 1992
Το παζλ στον αέρα (FM Records) 1993
Ντισκολάτα (FM Records) 1993
New life 705 (FM Records) 1994
Ασύρματος κόσμος (FM Records) 1994
Τέκνο (Μόμπιλ) (FM Records) 1994
The drone compilation (FM Records) 1995
Λιγότερο από αυτό (FM Records) 1995
Μάθημα (FM Records) 1996
Τέλσον (FM Records) 1996
Το μίξερ της Λένας Πλάτωνος (FM Records) 1997
Ταξίδι στη γη (FM Records) 1997
Βιταμίνα τεκ (FM Records) 1997
Τραγούδια έγραψα για φίλους (Mercury) 1998
Ωφέλιμο φορτίο (FM Records) 1998
Νόχι (FM Records) 1998
Σκάζη (live) (FM Records) 1999
Μπεστ οφ (FM Records) 2000

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Επίσημος ιστότοπος
myspace.com/kbhta στο myspace.com.
Κωνσταντίνος Βήτα στο Internet Movie Database
Κωνσταντίνος Βήτα (Αρχείο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ)

Μουσική Εγκυκλοπαίδεια

Έλληνες μουσικοί

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

 HellenicaWorld News