- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Αγάπη για πάντα είναι ελληνικό κοινωνικό δράμα του 1969 σε σενάριο του Νίκου Νικολαΐδη και σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη από την κινηματογραφική εταιρία παραγωγής ταινιών Φίνος Φιλμς.


Υπόθεση

Ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο (Ζωή Λάσκαρη) και ένας ταλαντούχος αλλά φτωχός πιανίστας (Γιάννης Φέρτης) ερωτεύονται αλλά οι γονείς της έχουν διαφορετική άποψη για έναν επικείμενο γάμο απορρίπτοντας τον και προωθώντας έναν πολύφερνο γαμπρό της «τάξης» τους. Η επιμονή των γονιών της όσο και μια παρεξήγηση με τον αγαπημένο της, την ωθούν αρχικά να δεχτεί να αρραβωνιαστεί με τις ευλογίες της οικογένειας της, έναν πλούσιο μεγαλοεπιχειρηματία. Ένα ατύχημα στο χέρι, αναγκάζει τον φτωχό πιανίστα να μείνει μακριά από το πιάνο του φέρνοντας όμως ξανά πίσω την αγαπημένη του για να του συμπαρασταθεί καθώς έχει χάσει την πίστη του ότι μια μέρα θα μπορέσει να γίνει διάσημος πιανίστας και να τον εγκαταλείπει αμέσως μετά την αποθεραπεία του. Ωστόσο ένα άλλο μεγάλο γεγονός θα τους ξαναφέρει πάλι μαζί.

Αγάπη για πάντα Σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης
Παραγωγή Φίνος Φιλμς
Σενάριο Νίκος Νικολαΐδης
Σταύρος Τσιώλης
Πρωταγωνιστές Ζωή Λάσκαρη
Γιάννης Φέρτης
Νότης Περγιάλης
Ανδρέας Φιλιππίδης
Κατερίνα Γώγου
Κάκια Παναγιώτου
Νίκος Κάπιος
Άγγελος Μαυρόπουλος
Μάκης Ρευματάς
Άρης Τσιούνης
Μέλπω Ζαρόκωστα
Μουσική Κώστας Καπνίσης
Διάρκεια 92 λεπτά
Γλώσσα Ελληνικά
Σελίδα IMDb
Σελίδα Cine.gr

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Αγάπη για πάντα στο cine.gr

Εγκυκλοπαίδεια ελληνικού κινηματογράφου

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License