ART

 

Γεγονότα, Hμερολόγιο

Σύμφωνα με το τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης, ο συνδυασμός αυτός αντιστοιχεί στα τέσσερα δάχτυλα του αριστερού χεριού, χωρίς τον αντίχειρα, όταν αυτά βρίσκονται στην αρχική τους θέση. Δηλαδή, στο πληκτρολόγιο (τόσο σε γραφομηχανές όσο και σε υπολογιστές) τα πλήκτρα α, σ, δ και φ βρίσκονται στην 1η, 2η, 3η και 4η θέση αντίστοιχα της μεσαίας σειράς. Έτσι, πολλές φορές, χρήστες που θέλουν να πληκτρολογήσουν ένα οποιοδήποτε κείμενο, για παράδειγμα όταν έχουν γράψει ένα πρόχειρο αρχείο txt και θέλουν να το ονομάσουν με ένα οποιοδήποτε κείμενο, γράφουν ασδφ ή asdf σε λατινικούς χαρακτήρες.

Αντίστοιχος συνδυασμός γραμμάτων είναι το ξκλ, που συχνότερα συναντάται ως jkl. Είναι τα 3 γράμματα που βρίσκονται τέρμα δεξιά στη μεσαία σειρά του πληκτρολογίου. Επειδή και αυτός ο συνδυασμός χρησιμοποιείται αρκετά συχνά όταν κάποιος θέλει να βάλει ένα τυχαίο κείμενο, κάποιοι ονομάζουν το ξκλ ξάδερφο του ασδφ (ή το jkl ξάδερφο του asdf).

Το asdf δεν χρησιμοποιείται το ίδιο συχνά από κινητές συσκευές, όπως iPhone ή Android smartphone, καθώς τα touch πληκτρολόγια αλλά και η αυτόματη διόρθωση του κειμένου δεν παρακινούν το χρήστη να πληκτρολογήσει το asdf ή ακόμη και αν αυτός το κάνει, το auto-correction θα το μετατρέψει σε μια συγγενή λέξη.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι

What is asdf?

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License