ART

Η υπόθεση κλειστού κόσμου (CWA), σε ένα επίσημο σύστημα λογικής που χρησιμοποιείται για την αναπαράσταση γνώσης, είναι η υπόθεση ότι μια δήλωση που είναι αληθής είναι επίσης γνωστό ότι είναι αληθής. Επομένως, αντίθετα, ό,τι δεν είναι γνωστό επί του παρόντος ότι είναι σωστό, είναι ψευδές. Το ίδιο όνομα αναφέρεται επίσης σε μια λογική επισημοποίηση αυτής της υπόθεσης από τον Raymond Reiter.[1] Το αντίθετο της υπόθεσης του κλειστού κόσμου είναι η υπόθεση του ανοιχτού κόσμου (OWA), δηλώνοντας ότι η έλλειψη γνώσης δεν συνεπάγεται το ψευδές. Οι αποφάσεις για το CWA έναντι του OWA καθορίζουν την κατανόηση της πραγματικής σημασιολογίας μιας εννοιολογικής έκφρασης με τις ίδιες σημειώσεις εννοιών. Μια επιτυχημένη επισημοποίηση της σημασιολογίας της φυσικής γλώσσας συνήθως δεν μπορεί να αποφύγει μια ρητή αποκάλυψη του εάν τα άρρητα λογικά υπόβαθρα βασίζονται σε CWA ή OWA.

Η άρνηση ως αποτυχία σχετίζεται με την υπόθεση του κλειστού κόσμου, καθώς ισοδυναμεί με το να πιστεύει κανείς ψευδές κάθε κατηγόρημα που δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι αληθές.

Εγκυκλοπαίδεια Πληροφορικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License