ART

 

.

Η Subaru είναι αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας και ιδρύθηκε στις 15 Ιουλίου 1953. Ανήκει στον όμιλο Subaru Corporation, ο οποίος και έλαβε τη σημερινή του ονομασία στις 1 Απριλίου 2017, ενώ προηγουμένως ο όμιλος ονομαζόταν Fuji Heavy Industries.
Χαρακτηριστικά

Τα αυτοκίνητα Subaru είναι γνωστά για τη χρήση μιας διάταξης κινητήρα τύπου μπόξερ στα περισσότερα οχήματα πάνω από 1.500 κυβικά, καθώς και για τη μετάδοση μόνιμης τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive που έχουν χρησιμοποιήσει τα περισσότερα μοντέλα Subaru από το 1972. Ο κινητήρας μπόξερ και η μόνιμη τετρακίνηση έγιναν στάνταρ εξοπλισμός για τα μεσαίου μεγέθους και αρκετά άλλα μικρότερα αυτοκίνητα στις περισσότερες διεθνείς αγορές από το 1996. Η μοναδική εξαίρεση είναι το Subaru BRZ, το οποίο εισήχθη το 2012 και βγαίνει παράλληλα στην παραγωγή με το πισωκίνητο Toyota GT 86 ως αδελφικά μοντέλα έπειτα από συνεργασία των δύο εταιρειών (από το 2021 στη δεύτερη γενιά τους) και, κατά συνέπεια, χρησιμοποιεί τον κινητήρα μπόξερ με πίσω κίνηση. Η Subaru προσφέρει επίσης υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις των επιβατικών αυτοκινήτων της, όπως το Impreza WRX και το 2.5GT Legacy.

Στις δυτικές αγορές, η μάρκα Subaru ήταν ανέκαθεν δημοφιλής εταιρεία για έναν ειδικό πυρήνα των αγοραστών. Απευθύνεται σε συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς και επικεντρώνεται σε εκείνους που επιθυμούν σύστημα τετρακίνησης με την υπογραφή της εταιρείας, ιδίως για την ύπαιθρο και σχετικά προσιτά σπορ αυτοκίνητα.

Στην ιαπωνική γλώσσα η λέξη subaru είναι το όνομα για την Πούλια, το αστρικό σμήνος Πλειάδες, του οποίου 6 άστρα είναι ορατά με γυμνό μάτι, από όπου και το λογότυπο της εταιρείας — μία μεταφορική αναφορά για τις 6 εταιρείες που συγχωνεύθηκαν για να τη δημιουργήσουν το 1955.
Διάφορα μοντέλα της Subaru

Subaru Impreza
Subaru Legacy
Subaru Stella
Subaru Lucra
Subaru Trezia
Subaru SVX
Subaru BRZ

Εγκυκλοπαίδεια Οικονομίας

Εγκυκλοπαίδεια Ιαπωνίας

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License