.
Ο Αθλητικός Όμιλος Διομήδης Άργους είναι αθλητικός σύλλογος που εδρεύει στην πόλη του Άργους. Ιδρύθηκε το 1976 και δραστηροποιείται κυρίως στο άθλημα της χειροσφαίρισης αλλά και σε άλλα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, την καλαθοσφαίριση, την επιτραπέζια αντισφαίριση και τον στίβο.
Το όνομα του ομίλου, Διομήδης, προέρχεται από το όνομα του αρχαίου βασιλιά της πόλης του Άργους, ο οποίος έγινε γνωστός από τα ηρωικά κατορθώματά του στον πόλεμο της Τροίας εξαιτίας των οποίων χαρακτηρίστηκε από τον Όμηρο Άριστος των Αχαιών.
Έμβλημα του ομίλου ο αρχαίος λύκος με το στέμμα του βασιλιά Διομήδη. Ο λύκος αποτελεί αρχαίο και σύγχρονο έμβλημα της πόλης του Άργους που συναντάται σε αρχαία νομίσματα από την εποχή του μυθικού βασιλιά της πόλης Δαναού. Χρώματα του Διομήδη Άργους το πράσινο με το λευκό σε οριζόντιες ρίγες στη φανέλα.
Σπουδαία επιτυχία για το σύλλογο αποτελεί η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου θριάμβου χειροσφαίρισης ανδρών το 2012. Την ίδια χρονιά κέρδισε και το Πρωτάθλημα Ελλάδας χειροσφαίρισης ανδρών. Μάλιστα σημείωσε ένα πρωτοφανές ρεκόρ καθώς τερμάτισε αήττητος την κανονική περίοδο με 19 νίκες και μία ισοπαλία, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της Α1 εθνικής κατηγορίας, που καθιερώθηκε την περίοδο 1989-90.
Τμήμα Χειροσφαίρισης
Το τμήμα χειροσφαίρισης ιδρύθηκε το 1984 και είναι το γνωστότερο του ομίλου καθώς αγωνίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών, έχοντας κατακτήσει 1 πρωτάθλημα Ελλάδας 2012. Η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου είναι η κατάκτηση το 2012 του ευρωπαϊκού κυπέλλου «Challenge Cup». Η επιτυχία αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη διάκριση της Ελλάδας στη χειροσφαίριση τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Ο Διομήδης είναι ο μοναδικός σύλλογος επαρχίας στην Ελλάδα, (εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης) και σε όλα τα ομαδικά αθλήματα που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό κύπελο. Επίσης έχει συμμετοχές σε 5 φάιναλ φορ κυπέλλου Ελλάδας και πλέι οφς πρωταθλήματος. Το 2012-2013 θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων, στο «Champions League». όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως Barcelona, Real, Valladolid, Ciudad Real, Portland San Antonio, Flensburg, Kiel κ.α. Το τμήμα δραστηριοποιείται επίσης με ομάδες και στις ηλικιακές κατηγορίες εφήβων, παίδων, παμπαίδων, μίνι και προμίνι διατηρώντας οργάνωση ακαδημιών χειροσφαίρισης με διακρίσεις στις τελικές φάσεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων των αντίστοιχων ηλικιακών κατηγοριών.
Ιστορία
1984-85, 1η χρονιά, Β΄εθνική (το ξεκίνημα)
1984-1985
Βαθμ.84-85
Ήταν η πρώτη συμμετοχή του Διομήδη Άργους στην Β’ εθνική κατηγορία (στον α’ υποόμιλο του Γ’ ομίλου) με 8 ομάδες από την Πάτρα, 1 από το Αίγιο και 1 από την Κόρινθο (σύνολο 11). Ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του Διομήδη έγινε την Κυριακή στις 7 Οκτωβρίου 1984 στην Πάτρα όπου αντιμετώπισε και νίκησε τον Αετό Πατρών με 14-7 με 10 γκολ του Γιώργου Μπαναγή. Η ομάδα του Άργους κατάφερε να σωθεί την τελευταία αγωνιστική νικώντας στις 24 Μαρτίου 1985 μέσα στο Αίγιο τον Κεραυνό 23-27 με 10 γκολ του Δημητρακόπουλου Δημήτρη. Προπονητής ήταν ο Καμπόσος Παναγιώτης με έφορο τον κ. Σοββατζόπουλο Παναγιώτη.
1985-86, 2η χρονιά, Β΄εθνική (παραμονή στα μπαράζ)
1985-1986
Βαθμ.85-86
Η δεύτερη χρονιά στην ιστορία του Διομήδη ήταν ακόμα πιο δύσκολη.
Συμμετέχοντας στον Γ’ όμιλο της Β’ εθνικής, με 6 ομάδες από την Πάτρα, 3 από την Άρτα, 1 από τα Ιωάννινα, 1 από την Κέρκυρα, 1 από την Κόρινθο και 1 από την Βοιωτία (σύνολο 14). Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ πάλεψε μέχρι το τέλος για την παραμονή του στην Β’ εθνική, κάτι που κατάφερε μετά από αγώνα μπαράζ με την Μέλισσα Άρτας. Ο αγώνας μπαράζ πραγματοποιήθηκε στην αρχή της επόμενης χρονιάς την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 1986 στο Άργος, με νίκη του ΔΙΟΜΗΔΗ 13-12, με 7 γκολ του Κώστα Βλαχοσπύρου. Προπονητής ήταν ο κ. Κούρος Λουκάς με έφορο τον κ. Συρεγγέλα Επαμεινώνδα.
1986-87, 3η χρονιά, Β΄εθνική (παραμονή και 5ος)
1986-1987
Βαθμ.86-87
Το ξεκίνημα της 3ης χρονιάς για τον ΔΙΟΜΗΔΗ ήταν πολύ σημαντικό για την μετέπειτα πορεία του, καθώς το αποτέλεσμα του αγώνα μπαράζ απέναντι στην Μέλισσα Άρτας θα έκρινε σε ποια κατηγορία θα συνέχιζε η ομάδα του Άργους. Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ κατάφερε τελικά να παραμείνει στην Β’ εθνική, νικώντας την ομάδα της Άρτας δύσκολα με 13-12, έχοντας μάλιστα βρεθεί στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 6-9. Εξασφάλισε έτσι τη συμμετοχή του για 3η χρονιά στον Γ’ όμιλο της Β’ εθνικής, με 4 ομάδες από την Πάτρα, 2 από την Άρτα, 2 από τα Ιωάννινα, 1 από την Βοιωτία, 1 από την Κόρινθο και 1 από το Ναύπλιο την Γ.Ε. Αργολίδας (σύνολον 12). Πραγματοποιώντας πολύ καλή πορεία τερμάτισε στην 5η θέση θέτοντας τις βάσεις για κάτι καλύτερο τις επόμενες χρονιές. Προπονητής ήταν ο κ. Νικητόπουλος Νίκος με έφορο τον κ. Συρεγγέλα Επαμεινώνδα.
1987-88, 4η χρονιά, Β΄εθνική (μαζεύται κόσμος και 5ος)
1987-1988
Βαθμ.87-88
Τέταρτη χρονιά για την ομάδα του ΔΙΟΜΗΔΗ στον Γ’ όμιλο της Β’ εθνικής με 6 ομάδες από την Πάτρα, 1 από τα Ιωάννινα, 1 από την Άρτα, 1 από την Κόρινθο και 3 από την Αργολίδα (Διομήδης, ΑΕΚ Άργους, Οίακας Ναυπλίου), σύνολο 12. Η ομάδα του ΔΙΟΜΗΔΗ δείχνει πλέον ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, κερδίζοντας έτσι τους φιλάθλους της πόλης που του συμπαρίστανται σε κάθε παιχνίδι. Οι καλές εμφανίσεις φέρνουν την ομάδα να τερματίζει και πάλι στην 5η θέση της τελικής βαθμολογίας δείχνοντας ότι έχει έρθει η ώρα για κάτι καλύτερο. Προπονητής ήταν ο κ. Νικητόπουλος Νίκος (2η χρονιά) με έφορο τον κ. Συρεγγέλα Επαμεινώνδα.
1988-89, 5η χρονιά, Β΄εθνική (άνοδος στην Α2)
1988-1989
Βαθμ.88-89
Φτάσαμε στην 5η χρονιά του ΔΙΟΜΗΔΗ στη Β’ εθνική και στον Γ’ όμιλο με 4 ομάδες από την Πάτρα, 1 από τα Ιωάννινα, 1 από την Άρτα, 1 από την Κόρινθο, 1 από την Κέρκυρα, 1 από την Βοιωτία και 3 από την Αργολίδα (Διομήδης, Γ.Ε. Αργολίδας, Οίακας Ναυπλίου), σύνολο 12. Προπονητής παραμένει για 3η χρονιά ο κ. Νικητόπουλος Νίκος, μια χρονιά σταθμό στην ιστορία του ΔΙΟΜΗΔΗ καθώς στο τέλος της η ομάδα του Άργους πανηγύρισε την άνοδό της στην νεοσύστατη τότε Α2 Εθνική κατηγορία, πραγματοποιώντας την πρώτη της μεγάλη επιτυχία. Ο σημαντικότερος αγώνας που τελικά έκρινε και την άνοδο στην Α2 έγινε στο Άργος στις 8/4/1989 απέναντι στον Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, μια ομάδα που με νίκη ανέβαινε στην Α1, κάτι που όμως της στέρησε η ομάδα του Άργους αφού κατάφερε να νικήσει με 24-23 εξασφαλίζοντας έτσι την άνοδό της στην Α2. Σε αυτό τον αγώνα ο Διομήδης αγωνίσθηκε με την παρακάτω σύνθεση.Συρεγγέλας Θ., Βλαχοσπύρος Κ. 4, Μητρόπαπας 8, Τσουφλίδης 5, Βασιλόπουλος 3, Φλέσσας 4, Ορφανός, Μπελιτσιάνης, Συρεγγέλας Ν.Προπονητής ήταν ο κ. Νικητόπουλος Νίκος (3η χρονιά) με έφορο τον κ. Συρεγγέλα Επαμεινώνδα.
1989-90, 6η χρονιά, Α2 εθνική (ιστορική νίκη με Πανιώνιο, επιστροφή στην Β΄)
1989-1990
Βαθμ.89-90
Η 6η χρονιά στην ιστορία του ΔΙΟΜΗΔΗ θα έβρισκε την ομάδα ανάμεσα στις 12 που αποτέλεσαν την πρώτη διοργάνωση της Α2 εθνικής κατηγορίας στην Ελλάδα. Αυτές ήταν 2 από την Αθήνα (Πανελλήνιος, Πανιώνιος), 2 από τη Θεσσαλονίκη (ΧΑΝΚ, Φοίβος Συκεών), η Γ.Ε. Βέροιας, ο Φοίνικας Πατρών, η Αναγέννηση Άρτας, ο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, ο Τελαμώνας Σαλαμίνας, το Περιστέρι Χανίων και η Κόρινθος. Με προπονητή τον κ. Σαμπάνη Παναγιώτη και την διοίκηση κοντά στην ομάδα, ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ χωρίς να κάνει μεταγραφές ξεκίνησε με μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στον Πανιώνιο με 22-20, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του Βασιλόπουλου (έμεινε εκτός για 4 μήνες) και οι λίγες λύσεις στο δυναμικό της ομάδας οδήγησαν τον ΔΙΟΜΗΔΗ στη Β’ εθνική.Προπονητής ήταν μέχρι της αρχές του 2ου γύρου ο κ. Σαμπάνης Παναγιώτης και μετά ανέλαβε ο τερματοφύλακας της ομάδας κ. Σωτηρόπουλος Νίκος έως το τέλος.
1990-91, 7η χρονιά, Β΄εθνική (παίκτης προπονητής και οι πρώτοι παίδες)
Η επόμενη μέρα για την ομάδα του Διομήδη, μετά τον υποβιβασμό από την Α2, έδειχνε αβέβαιη καθώς η χρονιά ξεκινούσε χωρίς προπονητή και φυσικά χωρίς προετοιμασία. Χρέη προπονητή ανέλαβε ο Συρεγγέλας Θεόδωρος, τερματοφύλακας της ομάδας. Η αρχή δεν ήταν καλή με 2 ήττες στα τρία πρώτα παιχνίδια, ενώ την 4η αγωνιστική η ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της δεν κατέβηκε να αγωνισθεί στον αγώνα με τον Φαίακα στην Κέρκυρα. Μετά από αυτό το γεγονός ο έφορος της ομάδας κ. Συρεγγέλας Ε. έκανε πρόταση στον πίβοτ της ομάδας Μητρόπαπα Ανδρέα να αναλάβει προπονητής. Έτσι από την 5η αγωνιστική η ομάδα του Άργους είχε και επίσημα προπονητή, ο οποίος στηρίχθηκε κυρίως στο νέο αίμα της ομάδας φέρνοντας την ομάδα στην 4η θέση του Γ’ ομίλου της Β’ εθνικής, καθώς και στην 5η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων.Προπονητής ήταν μέχρι την 4η αγωνιστική ο κ. Συρεγγέλας Θεόδωρος και από την 5η αγωνιστική ο κ. Μητρόπαπας Ανδρέας με έφορο τον κ. Συρεγγέλα Επαμεινώνδα.
1991-92, 8η χρονιά, Β΄εθνική (οι πρώτες μεταγραφές, μια ανάσα από την άνοδο, 3ος)
Φτάνοντας στην 8η χρονιά της ιστορίας του (7η συμμετοχή στη Β’ εθνική) ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ με προπονητή τον κ. Μητρόπαπα Ανδρέα, για πρώτη φορά αποκτά παίκτες την περίοδο των μεταγραφών (Γαλλιάκη από Πανελλήνιο και Πραγκαστή από ΑΕΚ Άργους) και φτάνει μια ανάσα από τα μπαράζ ανόδου στην Α2 τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση με 24 β., πίσω από τον Ολυμπιακό Πατρών (33 β.) και Άγριο Ζεύς Αγρινίου (25 β.).Προπονητής ήταν ο κ. Μητρόπαπας Ανδρέας (2η χρονιά) με έφορο τον κ. Συρεγγέλα Επαμεινώνδα.
1992-93, 9η χρονιά, Β΄εθνική (πτώση στην Γ΄εθνική)
H 9η χρονιά της ιστορίας του Διομήδη (8η στην Β’ εθνική) ήταν μια από τις χειρότερες καθώς υποβιβάσθηκε για πρώτη φορά από τη Β’ εθνική. Με νέο προπονητή τον κ. Πραγκαστή Νίκο η ομάδα του Άργους δεν τα κατάφερε στον Γ’ όμιλο της Β’ εθνικής απέναντι σε 4 ομάδες από την Πάτρα, 1 από την Κέρκυρα, 1 από την Άρτα, 1 από Λουτράκι 1 από το Αγρίνιο και την ΑΕΚ Άργους.Προπονητής ήταν ο κ. Πραγκαστής Νίκος με έφορο τον κ. Συρεγγέλα Επαμεινώνδα.
1993-94, 10η χρονιά, Γ΄εθνική (παραμένει στην Γ΄εθνική)
1993-1994
Η 10η χρονιά στην ιστορία του ΔΙΟΜΗΔΗ βρίσκει την ομάδα του Άργους να συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, με αντιπάλους 6 ομάδες από την Αθήνα και 2 από το Ναύπλιο (Γ.Ε.Αργολίδας και Αλκυών Δρεπάνου). Στη θέση του προπονητή επανέρχεται μετά από απουσία ενός χρόνου ο κ. Μητρόπαπας Ανδρέας με έφορο για τον πρώτο μήνα τον κ. Παπαδόπουλο Αναστάσιο.
Το υπόλοιπο της χρονιάς συνεχίστηκε με μοναδική βοήθεια από την Διοίκηση του ΔΙΟΜΗΔΗ αυτή του αντιπρόεδρου του κ. Σχίζα Παναγιώτη πού στήριξε την προσπάθεια της ομάδας οικονομικά. Στο αγωνιστικό μέρος ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ αντιμετωπίζοντας προβλήματα λόγω απουσίας αρκετών αθλητών εκτός Άργους και μη συμμετοχής τους σε όλους τους αγώνες, παρέμεινε στην Γ’ εθνική λόγω της αύξησης των ομάδων από την ομοσπονδία.Προπονητής ήταν ο κ. Μητρόπαπας Ανδρέας, με έφορο τον κ. Σχίζα Παναγιώτη.
1994-95, 11η χρονιά, Γ΄εθνική (η ομάδα πέφτει στην Δ΄εθνική)
Φτάνοντας στην 11η χρονιά της ιστορίας του ΔΙΟΜΗΔΗ βρίσκουμε την ομάδα του Άργους να συμμετέχει για 2η φορά στην Γ’ εθνική η οποία έγινε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση συμμετείχαν 6 ομάδες από την Αργολίδα με τις 3 πρώτες να συνεχίζουν στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετώπιζαν τις 3 πρώτες από τον όμιλο Κρήτης-Μυτιλήνης. Η ομάδα συνεχίζει με μοναδική αλλαγή στο έμψυχο δυναμικό της την απώλεια του πρώτου σκόρερ τις προηγούμενης χρονιάς, Ρέντα Παναγιώτη ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός στον Πανελλήνιο. Προπονητής παραμένει ο κ. Μητρόπαπας Ανδρέας έχοντας πλέον την ευθύνη για όλη τη λειτουργία του τμήματος handball, με μοναδικό οικονομικό έσοδο πλέον την κρατική επιχορήγηση που αναλογούσε στο τμήμα, όταν και αν αυτή ερχόταν, πάντα βέβαια ετεροχρονισμένα (τουλάχιστον 2 χρόνια). Στα αγωνιστικά η ομάδα πέρασε στην επόμενη φάση αλλά αν και ισοβάθμησε στην 2η θέση με Γ.Ε. Αργολίδας και Αλκυών Δρεπάνου υποβιβάστηκε στο τοπικό (Δ’ εθνική) καθώς η ομοσπονδία βρισκόταν σε περίοδο <<πειραματισμών>> και αύξανε ή μείωνε τις ομάδες ανάλογα με τις ανάγκες της. Έτσι ο γ’ όμιλος της Γ’ εθνικής δημιουργήθηκε με 8 ομάδες από τον όμιλο της Πάτρας και 2 από την Αργολίδα…Προπονητής ήταν ο κ. Μητρόπαπας Ανδρέας (2η συνεχή και 4η συνολικά).
1995-96, 12η χρονιά, Δ΄εθνική (η χειρότερη χρονιά, χάνεται ο Βαγγέλης)
Η 12η χρονιά στην ιστορία του ΔΙΟΜΗΔΗ βρίσκει την ομάδα του Άργους στη χειρότερη θέση στην ιστορία της καθώς θα αγωνίζεται στην Δ’Εθνική, ουσιαστικά στο τοπικό για πρώτη φορά τόσο χαμηλά. Αυτό όμως ήταν τελικά το λιγότερο αφού στις 5 Ιουνίου 1995 ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ έχασε σε τροχαίο δυστύχημα το μεγαλύτερο ταλέντο που είχε αναδείξει, τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΜΟΙΡΟ. Έχοντας επιστρέψει την προηγούμενη χρονιά σε πλήρη δραστηριότητα και πραγματοποιώντας την καλύτερή του σεζόν στην ομάδα (1ος σκόρερ & 1ος σε συμμετοχές) άφησε την οικογένειά του αλλά και την οικογένεια του ΔΙΟΜΗΔΗ μέσα στη θλίψη για τον άδικο χαμό του. Μετά από αυτό το σοκ ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ανασυντάχθηκε και έχοντας στη μνήμη για πάντα τον ΒΑΓΓΕΛΗ, έβαλε στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες. Στην ομάδα επέστρεψαν οι Ρέντας (από Πανελλήνιο), Βλαχοσπύρος Ν. & Μπιτζής (από Β.Α.Ο.), ενώ ήρθαν από τον Γ.Σ.Άργους ο Γεώργας και από τον Αριστέα Άργους ο Δήμας. Η άνοδος στην Γ’Εθνική πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα, με προπονητή και μοναδικό υπεύθυνο του τμήματος Handball τον κ. Μητρόπαπα Ανδρέα για 3η συνεχή χρονιά και 5η συνολικά.
1996-97, 13η χρονιά, Γ’εθνική (2η συνεχόμενη άνοδος)
1996-1997
Η 3η συμμετοχή στη Γ’Εθνική, στην 13η χρονιά της ιστορίας του ΔΙΟΜΗΔΗ, θα ήταν και η τελευταία στην κατηγορία αυτή καθώς η ομάδα του Άργους βρισκόταν πλέον σε ανοδική πορεία. Αντιμετωπίζοντας 3 ομάδες από την Πάτρα, 2 από το Αίγιο, 1 από το Αγρίνιο, 1 από την Άρτα και 1 από τον Πύργο (σύνολο 9), ανέβηκε στην Β’ εθνική έχοντας 15 νίκες και 1 ήττα στα χαρτιά καθώς την τελευταία αγωνιστική δεν πήγε να αγωνισθεί στον Πύργο αφού ήταν πλέον πρωταθλητής και με διαφορά. Tο τμήμα Handball εξακολουθούσε να λειτουργεί αυτόνομο με μοναδικό υπεύθυνο του τμήματος και προπονητή τον κ. Μητρόπαπα Ανδρέα για 4η συνεχή χρονιά και 6η συνολικά.
1997-98, 14η χρονιά, Β’Εθνική (ανατροπή διοίκησης ομοσπονδίας στο Ναύπλιο)
1997-1998
Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ επιστρέφει στη Β’Εθνική (9η συμμετοχή) φτάνοντας στην 14η χρονιά της ιστορίας του και στον γ’ όμιλο θα βρεθεί αντίπαλος με τις ίδιες ακριβώς ομάδες της προηγούμενης χρονιάς! Τον Αύγουστο του 1997 υπήρχαν εκλογές και η ομοσπονδία ανέβασε όλες τις ομάδες μια κατηγορία. Τελικά στις εκλογές που έγιναν στο Ναύπλιο, ανετράπη η διοίκηση της ομοσπονδίας με τους ανθρώπους του ΔΙΟΜΗΔΗ να συμμετέχουν στην ανατροπή αυτή.
Στα αγωνιστικά ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ φτάνει μια ανάσα από την Α2 αλλά μία ήττα έκπληξη λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο Αίγιο από τον Πήγασο αφήνει την ομάδα 1 βαθμό πίσω από την Προοδευτική Αγρινίου. Το τμήμα εξακολουθεί να λειτουργεί με μοναδικό υπεύθυνο και προπονητή τον κ. Μητρόπαπα Ανδρέα για 5η συνεχή χρονιά και 7η συνολικά.
1998-99, 15η χρονιά, Β’Εθνική (δεν κατεβαίνει...για να μην ανέβει)
Συμπληρώνοντας 10 συμμετοχές στη Β’Εθνική ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ, διανύοντας την 15η χρονιά της ιστορίας του μετέχει στον γ’ όμιλο που διεξάγεται σε δύο φάσεις. Η ομάδα του Άργους φτάνει και πάλι κοντά στην Α2 αλλά την τελευταία αγωνιστική δεν κατεβαίνει να αγωνισθεί στο Αγρίνιο με την Προοδευτική. Η απόφαση αυτή φυσικά πάρθηκε από το μοναδικό υπεύθυνο του τμήματος τα τελευταία χρόνια και προπονητή κ. Μητρόπαπα Ανδρέα (6η συνεχή χρονιά και 8η συνολικά) καθώς πιθανή άνοδος στην Α2 θα ήταν δύσκολο, έτσι όπως λειτουργούσε το τμήμα Handball του ΔΙΟΜΗΔΗ, να αντιμετωπισθεί οικονομικά.
1999-00, 16η χρονιά, Β’Εθνική (χαμηλά στην κατηγορία αλλά η ομάδα κρατιέται)
Φτάνοντας στην 16η χρονιά της ιστορίας του ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ συμμετείχε για 11η σεζόν στη Β’Εθνική, σε μια χρονιά οριακή για την συνέχεια της ομάδας του Άργους. Λειτουργώντας για 6η χρονιά αυτόνομο το τμήμα Handball με μοναδικό υπεύθυνο τον προπονητή της ομάδας κ. Μητρόπαπα Ανδρέα λιγόστευαν τόσο το ενδιαφέρον των αθλητών όσο και οι οικονομικές αντοχές του τμήματος με αποτέλεσμα η χρονιά να βγει με πολλές δυσκολίες αγωνιστικά, με τη βοήθεια σε πολλούς αγώνες αθλητών από το παιδικό του ΔΙΟΜΗΔΗ. Έστω κι έτσι τελείωσε η χρονιά με τον ΔΙΟΜΗΔΗ πολύ χαμηλά στη βαθμολογία και τον υπεύθυνο & προπονητή του τμήματος να ανακοινώνει στους αθλητές ότι αν δεν βρισκόταν λύση για όλα αυτά τα προβλήματα δεν θα υπήρχε συνέχεια… Προπονητής ήταν ο κ. Μητρόπαπας Ανδρέας (7η συνεχή και 9η συνολικά).
2000-01, 17η χρονιά, Β’εθνική (10η χρονιά ο Ανδρέας οργανώνεται και ετοιμάζεται)
2000-2001
Η 17η χρονιά της ιστορίας του ΔΙΟΜΗΔΗ θα είναι η αρχή της αντεπίθεσης της ομάδας του Άργους προς την κορυφή. Έχοντας αναλάβει τις τύχες της μια ομάδα από παλιούς αθλητές και φίλους της (Βλαχοσπύρος Κών/νος, Τσουφλίδης Τόνυ, Ρέντας Παναγιώτης, Βασιλόπουλος Ανδρέας, Αντωνόπουλος Κών/νος, Χατζίκος Παναγιώτης) οργανώνεται για την πορεία προς την κορυφή.
Οι καλοί οιωνοί φάνηκαν από το καλοκαίρι με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball στο Ρίο και με την ανάδειξη του αθλητή του ΔΙΟΜΗΔΗ Δήμα Α. ως MVP της διοργάνωσης. Συμμετέχοντας για 12η σεζόν στη Β’Εθνική και ενισχυμένος στις μεταγραφές από τους Παπαδόπουλο Νίκο και Μίχο Παναγιώτη (από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου) φτάνει κοντά στην άνοδο στην Α2 αλλά την χάνει από τον Θρίαμβο Πατρών. Προπονητής ήταν ο κ. Μητρόπαπας Ανδρέας (8η συνεχή και 10η συνολικά), με έφορο τον κ. Βλαχοσπύρο Κωνσταντίνο.
2001-02, 18η χρονιά, Β’εθνική (13η τελευταία χρονιά στην Β΄, Γεροδήμος, άνοδος)
Άνοδος από την Β' στην Α2 εθνική κατηγορία ανδρών. Προπονητές οι ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (μέχρι τον 358ο αγώνα) και ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (από τον 359ο αγώνα).
2002-03, 19η χρονιά, Α2 εθνική (εκπληκτική πορεία στην Α2, 3ος, άνοδος Α1)
Άνοδος από την Α2 στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών με προπονητή τον Πραγκαστή Ν.
2003-04, 20η χρονιά, Α1 Εθνική (ρίχνει τον ΠΑΟΚ και μένει)
2003-2004
Η χρονιά ξεκίνησε με ντόπιο προπονητικό δίδυμο τους Πραγκαστή και Μητρόπαππα μέχρι την 4η αγωνιστική. Από την 5η και μετά προπονητής αναλαμβάνει ο Γιάννης Βαρελτζής έχοντας έναν πολύ δύσκολο στόχο την παραμονή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία, με παίκτες που στην πλειοψηφία τους δεν είχαν εμπειρίες από την κατηγορία αφού ήταν ντόπιοι ερασιτέχνες με ενθουσιασμό όμως για αυτό που έκαναν και στήριξη από τον κόσμο του Άργους που σε κάθε παιχνίδι γέμιζε το γήπεδο. Η εμπειρία του νέου προπονητή στην Α1, οδηγεί τον νεοφώτιστο Διομήδη στην παραμονή, κάνοντας τότε την υπέρβαση, αφού για να το πετύχει οδήγησε στην Α2 ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ. Μετά από αγώνες play-out στη Θεσσαλονίκη και το Άργος με τον ΠΑΟΚ, επιτυγχάνει την παραμονή στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών.Στα 3 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ είχε 2 νίκες και 1 ήττα, 3/4/04 νίκη εντός 30-29(ημ.15-14) Κωνσταντίνου 11 γκολ, 18/4/04 ήττα εκτός 25-23(ημ.12-7) Πριόβολος 8 γκολ και 24/4/04 νίκη εντός 28-24(ημ.14-6) Πριόβολος 10 γκολ.
2004-05, 21η χρονιά, Α1 εθνική (5ος και Ευρώπη για πρώτη φορά με Βαρελτζή)
2004-2005
Μόλις την 2η χρονιά στην Α1 καταφέρνει να κάνει πάλι την υπέρβαση αφού κατακτά την πέμπτη προνομιούχο θέση στο πρωτάθλημα Α1 ανδρών, αποκτώντας έτσι το δικαίωμα συμμετοχής για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Challenge Cup. Η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία αφού για να το πετύχει άφησε εκτός ευρωπαϊκού ονείρου μια σταθερή αξία της κατηγορίας τον Δούκα. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Άργος, την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος όποιος νικούσε έπαιρνε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο στις 7/5/05 ο Διομήδης νικά τον Δούκα 30-23(ημ.16-8) με πρώτο σκόρερ τον Μάξιτς με 10 γκολ και τον Χρυσόπουλο τερματοφύλακα σε πολύ μεγάλη μέρα. Από τα αξιοσημείωτα του πρωταθλήματος, στον αγώνα με τον Ιωνικό Ν.Φ. στο Άργος 18/12/04 (33-24) ο Μάξιτς πετυχαίνει γκολ με φοβερό σουτ από το κέντρο του γηπέδου!
2005-06, 22η χρονιά, Α1 Εθνική (Γ΄ φάση ευρώπης, αποκλεισμός από Στεάουα)
συμμετοχή στους ομίλους της Β΄ φάσης της ευρωπαϊκής διοργάνωσης Challenge Cup και πρόκριση στην Γ΄ φάση (αποκλείστηκε από την μετέπειτα κάτοχο του κυπέλλου Στεάουα Βουκουρεστίου).
2006-07, 23η χρονιά, Α1 εθνική (το πρώτο Final Four με Γεροδήμο)
1η συμμετοχή στο Final Four κυπέλλου ανδρών, 7ος στην τελική βαθμολογία της Α1 ανδρών.
2007-08, 24η χρονιά, Α1 εθνική (το 2ο Final Four με Τσολάκο)
2η συμμετοχή στο Final Four κυπέλλου ανδρών, 6ος στην τελική βαθμολογία της Α1 ανδρών.
2008-09, 25η χρονιά, Α1 εθνική (Γεροδήμος, 3ο Final Four, 1η φορά play off, 3ος)
3η συνεχόμενη συμμετοχή στο Final Four κυπέλλου ανδρών, συμμετοχή στα play off του πρωταθλήματος, 3ος στην τελική βαθμολογία της Α1 ανδρών, αποκτώντας το δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για 2η φορά στην ιστορία του ομίλου, EHF Cup.
2009-10, 26η χρονιά, Α1 εθνική (Ιταλία και πρώτη φορά στο EHF CUP)
συμμετοχή στην ευρωπαϊκή διοργάνωση EHF CUP αντίπαλος της ιταλικής A.S.D. Pallamano Gammadue Secchia.
2010-11, 27η χρονιά, Α1 εθνική (4ο Final Four, 2ο play off και 4ος)
2010-2011
Βαθμ.10-11
4η συμμετοχή στο Final Four κυπέλλου ανδρών με ήττα από τα Βριλήσσια 29-19(ημ.14-9) Ζαραβίνας 7 γκολ. Συμμετοχή στα play off του πρωταθλήματος με ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ,ισοπαλία με ΔΟΥΚΑ. 4ος στην τελική βαθμολογία της Α1 ανδρών, αποκτώντας το δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για 3η φορά στην ιστορία του ομίλου, Challenge Cup. Η χρονιά έκλεισε με προπονητή τον Γιάννη Βαρελτζή στην 2η θητεία του στην ομάδα, αφού αντικατέστησε τον Χ.Γεροδήμο για τους τελευταίους 12 αγώνες (επί συνόλου 67 από την προηγούμενη θητεία του 2004,2005,2006 οδηγώντας την ομάδα για 3η φορά σε Final Four κυπέλλου και για 2η στα play off του πρωταθλήματος. Ο Χ.Γεροδήμος ανέλαβε υπεύθυνος ανάπτυξης του συλλόγου ύστερα από 76 συνεχόμενα παιχνίδια στην 3η κατά σειρά θητεία του στην ομάδα με 101 συνολικά αγώνες με 57 νίκες και μια επιτυχημένη σταδιοδρομία αφού σταθεροποίησε την ομάδα στην Α1 και με χαρακτηριστικό το πειθαρχημένο σύνολο μπήκε για πρώτη φορά στην 1η 4αδα του πρωταθλήματος το 2009, οδήγησε 2 φορές την ομάδα σε Final Four κυπέλλου το 2007 και 2009, έχοντας επίσης συμβάλει καθοριστικά στην άνοδο το 2002 της ομάδας από την Β΄ στην Α2.
2011-12, 28η χρονιά, Α1 εθνική (βασιλιάς Ευρώπης και Ελλάδας)
2011-2012
Βαθμ.11-12
Η 9η συνεχόμενη χρονιά στην Α1 ,η 28η του τμήματος και η 36η του συλλόγου είναι η πιο επιτυχημένη χρονιά. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας μετά από 9 χρόνια ως παίκτης αναλαμβάνει καθήκοντα προπονητή, δικαιώνοντας απόλυτα την απόφαση αυτή. Ο Διομήδης κυπελλούχος Ευρώπης κατακτώντας το ευρωπαϊκό τρόπαιο, Challenge Cup, η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού handball σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο όλων των εποχών. Πρωταθλητής Ελλάδας της Α1 ανδρών δημιουργώντας ρεκόρ νικών (αήττητος στην κανονική περίοδο), 5η συμμετοχή στο Final Four κυπέλλου ανδρών. Για πρώτη φορά αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό θεσμό το Champions League.
Έμβλημα
Ο αρχαίος λύκος με το στέμμα του βασιλιά Διομήδη, αποτελεί το έμβλημα του ομίλου. Σε αυτό έχουν προστεθεί δύο άστρα, τα οποία συμβολίζουν τα πρωταθλήματα.
Έως το 2014
2014–σήμερα
Τίτλοι
Πρωταθλητής Ελλάδας 2011-2012
Κυπελλούχος Ευρώπης 2011-2012
1 Ευρωπαϊκό κύπελλο θριάμβου χειροσφαίρισης: 2012
2 Πρωταθλήματα Ελλάδας χάντμπολ ανδρών: 2012, 2014
Μάλιστα σημείωσε ένα πρωτοφανές ρεκόρ καθώς τερμάτισε αήττητος την κανονική περίοδο με 19 νίκες και μία ισοπαλία, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της Α1 εθνικής κατηγορίας, που καθιερώθηκε την περίοδο 1989-90.
Συγκεκριμένα, ξεκίνησε με 12 συνεχόμενες νίκες (5 εντός και 7 εκτός), συνέχισε με μία ισοπαλία εντός με τον ΠΑΟΚ και τελείωσε το πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο με άλλες 7 συνεχόμενες νίκες (4 εντός και 3 εκτός).
Καλύτερη επίθεση είχε στον αγώνα με τον Κύδωνα Χανίων (36 γκολ) και καλύτερη άμυνα στον αγώνα με τον Άρη Νικαίας (15 γκολ).
Επιπλέον έφτασε μία ανάσα από το να κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα (κανονική περίοδος + πλέι οφ), γνώρισε όμως την ήττα από την ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.
Σύντομη ιστορία ανά αγωνιστική περίοδο πρωτάθλημα/κύπελλο/Ευρώπη
Τελευταία ενημέρωση στις 31 Μαΐου 2012
Χρονιά | Αγ.περ. | Προπονητής | Κατηγ. | Θέση | Αγ. | Νίκες | Ισοπ. | Ήττες | Επίθεση | Άμυνα | 1ος Σκόρερ | Γκολ |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
28 | 2011-2012 | Δημητρούλιας Δημήτρης | Α1 | 01 | 35 | 27 | 3 | 5 | 950 | 808 | Τάσκοβιτς Νταβόρ | 164 |
27 | 2010-2011 | Γεροδήμος Χρήστος | Α1 | 04 | 28 | 17 | 1 | 10 | 844 | 774 | Dordijevic Dalibor | 140 |
26 | 2009-2010 | Γεροδήμος Χρήστος | Α1 | 08 | 28 | 8 | 2 | 18 | 697 | 751 | Pankofer Daniel | 164 |
25 | 2008-2009 | Γεροδήμος Χρήστος | Α1 | 03 | 32 | 22 | 3 | 7 | 901 | 787 | Παπακυπριανού Γιώργος | 237 |
24 | 2007-2008 | Τσολάκος Αντώνης | Α1 | 06 | 29 | 15 | 4 | 10 | 766 | 761 | Τρουπής Ανδρέας | 181 |
23 | 2006-2007 | Γεροδήμος Χρήστος | Α1 | 07 | 29 | 13 | 4 | 12 | 706 | 669 | Τρουπής Ανδρέας | 159 |
22 | 2005-2006 | Σαίτης Γιώργος | Α1 | 09 | 32 | 9 | 7 | 16 | 859 | 871 | Μaksic Aleksandar | 115 |
21 | 2004-2005 | Βαρελτζής Γιάννης | Α1 | 05 | 23 | 12 | 1 | 10 | 627 | 616 | Haddad Mohamad | 117 |
20 | 2003-2004 | Βαρελτζής Γιάννης | Α1 | 10 | 27 | 7 | 1 | 19 | 614 | 713 | Πριόβολος Χρήστος | 120 |
19 | 2002-2003 | Πραγκαστής Νίκος | Α2 | 03 | 26 | 18 | 2 | 6 | 661 | 584 | Πριόβολος Χρήστος | 158 |
18 | 2001-2002 | Γεροδήμος Χρήστος | Β΄ | 01 | 20 | 17 | 0 | 3 | 525 | 355 | Πριόβολος Χρήστος | 145 |
17 | 2000-2001 | Μητρόπαπας Ανδρέας | Β΄ | 02 | 21 | 16 | 0 | 5 | 476 | 329 | Παπαδόπουλος Νίκος | 114 |
16 | 1999-2000 | Μητρόπαπας Ανδρέας | Β΄ | 06 | 14 | 6 | 0 | 8 | 308 | 295 | Δήμας Αθανάσιος | 73 |
15 | 1998-1999 | Μητρόπαπας Ανδρέας | Β΄ | 02 | 18 | 12 | 2 | 4 | 433 | 380 | Ρέντας Παναγιώτης | 130 |
14 | 1997-1998 | Μητρόπαπας Ανδρέας | Β΄ | 02 | 20 | 16 | 1 | 3 | 528 | 400 | Ρέντας Παναγιώτης | 119 |
13 | 1996-1997 | Μητρόπαπας Ανδρέας | Γ΄ | 01 | 16 | 15 | 0 | 1 | 425 | 256 | Ρέντας Παναγιώτης | 83 |
12 | 1995-1996 | Μητρόπαπας Ανδρέας | Δ΄ | 01 | 14 | 12 | 1 | 1 | 344 | 194 | Γεώργας Αναστάσιος | 45 |
11 | 1994-1995 | Μητρόπαπας Ανδρέας | Γ΄ | 04 | 16 | 11 | 2 | 3 | 395 | 339 | Δεμοίρος Βαγγέλης | 90 |
10 | 1993-1994 | Μητρόπαπας Ανδρέας | Γ΄ | 07 | 16 | 5 | 2 | 9 | 331 | 345 | Ρέντας Παναγιώτης | 85 |
09 | 1992-1993 | Πραγκαστής Νίκος | Β΄ | 10 | 19 | 6 | 2 | 11 | 422 | 424 | Ρέντας Παναγιώτης | 83 |
08 | 1991-1992 | Μητρόπαπας Ανδρέας | Β΄ | 03 | 21 | 13 | 2 | 6 | 456 | 419 | Ρέντας Παναγιώτης | 77 |
07 | 1990-1991 | Μητρόπαπας Ανδρέας | Β΄ | 04 | 23 | 14 | 0 | 9 | 440 | 369 | Συρεγγέλας Νίκος | 82 |
06 | 1989-1990 | Σαμπάνης Παναγιώτης | Α2 | 11 | 25 | 6 | 1 | 18 | 454 | 612 | Βλαχοσπύρος Κώστας | 83 |
05 | 1988-1989 | Νικητόπουλος Νίκος | Β΄ | 04 | 25 | 16 | 0 | 9 | 516 | 436 | Μητρόπαπας Ανδρέας | 103 |
04 | 1987-1988 | Νικητόπουλος Νίκος | Β΄ | 05 | 25 | 10 | 4 | 11 | 513 | 524 | Μητρόπαπας Ανδρέας | 120 |
03 | 1986-1987 | Νικητόπουλος Νίκος | Β΄ | 05 | 25 | 11 | 4 | 10 | 569 | 571 | Βλαχοσπυρος Κώστας | 153 |
02 | 1985-1986 | Κoύρος Λουκάς | Β΄ | 10 | 30 | 12 | 1 | 17 | 699 | 793 | Μπαναγής Γιώργος | 245 |
01 | 1984-1985 | Καμπόσος Παναγιώτης | Β΄ | 06 | 20 | 8 | 1 | 11 | 401 | 467 | Μπαναγής Γιώργος | 140 |
Οι 10 μεγαλύτεροι σκόρερς στην ιστορία του ομίλου
α/α | Όνομα | Φανέλα | Θέση | Γκολ | 1ος έτους | Έτος | Τελ.αγώνας | 1ος αγώνας | Συμ.σε άλλο σύλλογο |
1ος | Ρέντας Π | No2 | Δεξί Εξτρέμ | 1.107 | 6 φορές | 92,93,94,97,98,99 | ΑΕΚ 30/5/09 F4 κυπ. | ΗΡΑΚΛΗΣ Π 29/1/89 πρωτ. | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ |
2ος | Πριόβολος Χ | No9 | Αρ.Ίντερ | 844 | 3 φορές | 02,03,04 | ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ 28/5/12 τελ.κυπ.ευρ. | ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΡ. 21/10/01 κυπ. | ΑΛΚΥΩΝ ΔΡΕΠΑΝΟΥ |
3os | Τρουπής Α | No13 | Αρ.Ίντερ | 782 | 2 φορές | 07,08 | ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 14/5/11 F4 κυπ. | ΠΑΟΚ 16/9/06 πρωτ. | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ |
4ος | Βλαχοσπύρος Κ | No8 | Playmaker | 666 | 2 φορές | 87,90 | ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π 21/1/01 πρωτ. | ΑΕΤΟΣ Π 7/10/84 πρωτ. | - |
5ος | Τσουφλίδης Τ | No10 | Δεξί Ίντερ | 613 | ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓ. 31/3/01 πρωτ. | ΑΧΑΙΟΣ Π 25/11/84 πρωτ. | - | ||
6ος | Μπαναγής Γ | No7 | Αρ.Ίντερ | 549 | 2 φορές | 85,86 | ΟΙΑΚΑΣ Ν. 7/10/90 πρωτ. | ΑΕΤΟΣ Π 7/10/84 πρωτ. | - |
7ος | Δημητρούλιας Δ | No19 | Δεξί Ίντερ | 521 | ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 14/5/2011 F4 κυπ. | ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β 6/9/03 πρωτ. | Σ.Α.Κ.Α. | ||
8ος | Μπελιτσιάνης Μ | No3 | Αρ.Ίντερ | 474 | Γ.Ε.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 3/2/01 πρωτ. | ΜΕΔΕΩΝΑΣ Β 11/5/86 πρωτ. | - | ||
9ος | Βλαχοσπύρος Ν | No10 | Πίβοτ | 454 | ΑΕΚ 30/5/09 F4 κυπ. | ΑΧΑΙΟΣ Π 23/9/90 πρωτ. | - | ||
10ος | Μητρόπαπας Α | No6 | Πίβοτ | 444 | 2 φορές | 88,89 | ΑΛΚΥΩΝ ΔΡ. 10/3/2001 πρωτ. | ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π 14/10/84 πρωτ. | - |
Προπονητές
Προπονητές | Αγώνες | Νίκες | Ισοπ. | Ήττες | Νίκες % | Επίθεση | Άμυνα | Μ.Ο.Επ | Μ.Ο.Άμ |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
ΜΗΤΡΟΠΑΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ | 180 | 122 | 10 | 48 | 67,8% | 4.151 | 3.327 | 23,1 | 18,5 |
ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ | 101 | 57 | 7 | 37 | 56,4% | 2.706 | 2.474 | 26,8 | 24,5 |
ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | 75 | 37 | 8 | 30 | 49,3% | 1.598 | 1.531 | 21,3 | 20,4 |
ΒΑΡΕΛΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | 67 | 27 | 6 | 34 | 40,3% | 1.766 | 1.802 | 26,4 | 26,9 |
ΠΡΑΓΚΑΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ | 49 | 24 | 4 | 21 | 49,0% | 1.163 | 1.126 | 23,7 | 23,0 |
ΤΣΟΛΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ | 43 | 21 | 6 | 16 | 48,8% | 1.125 | 1.094 | 26,2 | 25,4 |
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | 35 | 27 | 3 | 5 | 77,1% | 950 | 808 | 27,1 | 23,1 |
ΚΟΥΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ | 27 | 10 | 1 | 16 | 37,0% | 641 | 749 | 23,7 | 27,7 |
ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | 26 | 12 | 1 | 13 | 46,2% | 577 | 587 | 22,2 | 22,6 |
ΣΑΪΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | 23 | 6 | 4 | 13 | 26,1% | 597 | 616 | 26,0 | 26,8 |
ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | 18 | 7 | 1 | 10 | 38,9% | 373 | 440 | 20,7 | 24,4 |
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | 9 | 3 | 0 | 6 | 33,3% | 142 | 218 | 15,8 | 24,2 |
ΣΥΡΕΓΓΕΛΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ | 4 | 1 | 0 | 3 | 25,0% | 71 | 70 | 17,8 | 17,5 |
ΣΥΝΟΛΟ | 651 | 350 | 51 | 250 | 53,8% | 15.712 | 14.703 | 24,1 | 22,6 |
Παίκτες από 15 τέρματα και πάνω σε έναν αγώνα
Αγώνας | Σκορ | Γκολ | Αθλητής | Περίοδος | Διοργάνωση |
---|---|---|---|---|---|
Διομήδης - Ολυμπιακός Πατρών | 46-14 | 18 | Πριόβολος Χρήστος | 2001-2002 | Πρωτάθλημα |
Ηρακλής Πατρών - Διομήδης | 30-29 | 17 | Μπαναγής Γιώργος | 1984-1985 | Πρωτάθλημα |
Διομήδης - Απόλλων Καλαμαριάς | 36-36 | 17 | Πριόβολος Χρήστος | 2002-2003 | Πρωτάθλημα |
Ακαδημία των Σπορ - Διομήδης | 21-38 | 17 | Πριόβολος Χρήστος | 2001-2002 | Πρωτάθλημα |
Διομήδης-ΜΕΔΕΩΝΑΣ | 36-24 | 17 | Μπαναγής Γιώργος | 1985-1986 | Πρωτάθλημα |
Διομήδης - Ακαδημία των Σπορ | 34-24 | 17 | Πριόβολος Χρήστος | 2001-2002 | Πρωτάθλημα |
Σεριφάτο - Διομήδης | 27-30 | 17 | Δήμας Αθανάσιος | 1999-2000 | Πρωτάθλημα |
Διομήδης - Ποσειδώνας | 45-13 | 16 | Μπαναγής Γιώργος | 1986-1987 | Κύπελο |
Διομήδης - Πήγασος | 43-22 | 15 | Ρέντας Παναγιώτης | 1997-1998 | Πρωτάθλημα |
Διομήδης - Γ.Ε.Πύργου | 33-15 | 15 | Ρέντας Παναγιώτης | 1996-1997 | Πρωτάθλημα |
ΑΕΚ Άργους - Διομήδης | 19-26 | 15 | Μπαναγής Γιώργος | 1985-1986 | Κύπελο |
Διομήδης - Έσπερος Πάτρας | 21-38 | 15 | Μπαναγής Γιώργος | 1984-1985 | Πρωτάθλημα |
Διομήδης - Κόρινθος | 28-25 | 15 | Μπαναγής Γιώργος | 1984-1985 | Πρωτάθλημα |
Στατιστικά Αγώνων
Χαρακτηριστικά | Αγώνας | Αγ.περ. | Ημερομηνία | Κατ. | Διοργάνωση | Φάση | Σκορ | Προπονητής | 1ος Σκόρερ Αγ. | Γκολ |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Καλύτερη επίθεση | Διομήδης-Ολυμπιακός Πατρ. | 01-02 | Σαβ 13/04/02 | Β' | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 46-14 | Γεροδήμος Χ. | Πριόβολος Χ. | 18 |
Χειρότερη επίθεση | Χ.Α.Ν.Κ.-Διομήδης | 89-90 | Κυρ 25/3/90 | Α2 | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 30-07 | Σωτηρόπουλος Ν. | Βασιλόπουλος Α. | 2 |
Καλύτερη Άμυνα | Διομήδης-Κόρινθος | 95-96 | Σαβ 02/12/95 | Δ' | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 29-06 | Μητρόπαπας Α. | Δήμας Α. | 6 |
Χειρότερη Άμυνα | Έσπερος-Διομήδης | 84-85 | Κυρ 11/11/84 | Β' | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 44-18 | Καμπόσος Π. | Μπαναγής Γ. | 7 |
Μεγαλύτερο Σκορ Νίκης Εντός | Διομήδης-Πήγασος | 96-97 | Κυρ 30/03/97 | Γ' | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 42-34 | Μητρόπαπας Α. | Μπελιτσιάνης Μ. | 9 |
Μεγαλύτερο Σκορ Ήττας Εντός | Διομήδης-Φοίνικας | 84-85 | Κυρ 17/02/85 | Β' | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 26-43 | Καμπόσος Π. | Καμπόσος Π. | 9 |
Μεγαλύτερο Σκορ Νίκης Εκτός | Γ.Σ.Άργους-Διομήδης | 98-99 | Σαβ 24/10/98 | Προκρ. | Κύπελο | Α'φάση | 35-38 | Μητρόπαπας Α. | Ρέντας Π. | 13 |
Μεγαλύτερο Σκορ Ήττας Εκτός | Αλκυών-Διομήδης | 99-00 | Κυρ 31/10/99 | Προκρ. | Κύπελο | Α'φάση | 38-36 | Μητρόπαπας Α. | Ρέντας Π. | 14 |
Μεγαλύτερη Διαφορά Ήττας | Φοίνικας-Διομήδης | 82-85 | Σαβ 27/10/84 | Β' | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 41-13 | Καμπόσος Π. | Μπαναγής Γ. | 6 |
Μεγαλύτερη Ισσοπαλία | Διομήδης-Απόλλων Καλαμαριάς | 02-03 | Σαβ 22/03/03 | Α2 | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 36-36 | Πραγκαστής Ν. | Πριόβολος Χ. | 17 |
1ος Αγώνας | Αετός Πατρών-Διομήδης | 84-85 | Κυρ 07/10/84 | Β΄ | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 07-14 | Καμπόσος Π. | Μπαναγής Γ. | 10 |
100ος Αγώνας | Διομήδης-Κόρινθος | 87-88 | Κυρ 29/05/88 | Β΄ | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 18-22 | Νικητόπουλος Ν. | Σχοινοχωρίτης Ά. | 4 |
200ος Αγώνας | Φαίακας-Διομήδης | 92-93 | Κυρ 29/11/92 | Β΄ | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 24-14 | Πραγκαστής Ν. | Ορφανός Α. | 6 |
300ος Αγώνας | Διομήδης-Αλκυών | 98-99 | Σαβ 05/12/98 | Β΄ | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 23-24 | Μητρόπαπας Α. | Ρέντας Π. | 11 |
400ος Αγώνας | Διομήδης-Αθηναϊκός | 03-04 | Σαβ 04/10/03 | Α1 | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 24-31 | Βαρελτζής Ι. | Boanca C. | 7 |
500ος Αγώνας | Απόλλων Καλ.-Διομήδης | 06-07 | Σαβ 17/03/07 | Α1 | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 26-26 | Γεροδήμος Χ. | Boanca C. | 7 |
600ος Αγώνας | Κύδων Χανίων-Διομήδης | 10-11 | Τετ 10/11/10 | Α1 | Πρωτ/μα | Καν.Περ. | 28-30 | Γεροδήμος Χ. | Σαμαράς Ν. | 10 |
Αγώνες ανά 1000 γκολ
Αγ.περίοδος | Ημερομηνία | Αγώνας | Σκορ | Ημιχρ. | Γκολ |
---|---|---|---|---|---|
1985-1986 | 20/04/1986 | ΔΙΟΜΗΔΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | 32-28 | 15-15 | 1.018 |
1987-1988 | 27/03/1988 | ΣΠΟΡΤΙΓΚ-ΔΙΟΜΗΔΗΣ | 26-19 | 09-09 | 2.005 |
1989-1990 | 17/03/1990 | ΔΙΟΜΗΔΗΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ | 21-34 | 12-17 | 3.010 |
1991-1992 | 29/03/1992 | ΟΙΑΚΑΣ-ΔΙΟΜΗΔΗΣ | 25-37 | 09-21 | 4.020 |
1994-1995 | 12/02/1995 | ΔΙΟΜΗΔΗΣ-Γ.Σ. ΑΡΓΟΥΣ | 36-25 | 17-12 | 5.007 |
1997-1998 | 29/11/1997 | ΔΙΟΜΗΔΗΣ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ | 25-17 | 08-07 | 6.013 |
1999-2000 | 14/11/1999 | ΔΙΟΜΗΔΗΣ-ΚΡΟΝΟΣ | 28-32 | 12-14 | 7.000 |
2001-2002 | 03/02/2002 | ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΔΙΟΜΗΔΗΣ | 21-26 | 11-14 | 8.001 |
2003-2004 | 04/10/2003 | ΔΙΟΜΗΔΗΣ-ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | 24-31 | 13-15 | 9.021 |
2004-2005 | 10/04/2005 | ΔΙΟΜΗΔΗΣ-ΚΙΛΚΙΣ | 35-35 | 18-20 | 10.032 |
2006-2007 | 16/09/2006 | ΔΙΟΜΗΔΗΣ-ΠΑΟΚ | 33-29 | 14-14 | 11.029 |
2007-2008 | 01/12/2007 | ΔΙΟΜΗΔΗΣ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ | 22-23 | 9-14 | 12.018 |
2008-2009 | 14/02/2009 | ΔΙΟΜΗΔΗΣ-ΚΙΛΚΙΣ | 26-25 | 15-12 | 13.008 |
2009-2010 | 02/05/2010 | ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ-ΔΙΟΜΗΔΗΣ | 28-22 | 16-11 | 14.011 |
2011-2012 | 15/10/2011 | ΔΟΥΚΑΣ-ΔΙΟΜΗΔΗΣ | 26-27 | 08-15 | 15.014 |
Ευρωπαϊκοί Αγώνες
Τελευταία ενημέρωση στις 31 Δεκεμβρίου 2013
Ξένοι παίκτες
Θέση | Όνομα | Αγ.περίοδος | Γκολ | Συμμετοχές | Μ.Ο.Γκολ |
---|---|---|---|---|---|
Playmaker | Pankofer Daniel | 2009-2010 | 164 | 28 | 5,9 |
Savic Zeljko | 2005-2006 | 37 | 12 | 3,1 | |
2007-2008 | 105 | 28 | 3,8 | ||
2008-2009 | 57 | 31 | 1,8 | ||
Babic Nemanja | 2006-2007 | 2 | 4 | 0,5 | |
Σοφοκλέους Ανδρέας | 2005-2006 | 1 | 10 | 0,1 | |
Αριστερό Ίντερ | Παπακυπριανού Γιώργος | 2005-2006 | 78 | 30 | 2,6 |
2008-2009 | 237 | 31 | 7,6 | ||
Hradil Michal | 2005-2006 | 54 | 12 | 4,5 | |
Haddad Mohamad | 2002-2003 | 124 | 20 | 6,2 | |
2004-2005 | 117 | 21 | 5,6 | ||
2005-2006 | 80 | 15 | 5,3 | ||
Boanca Claudio | 2003-2004 | 111 | 16 | 6,9 | |
2006-2007 | 84 | 27 | 3,1 | ||
Maksic Aleksandar | 2003-2004 | 58 | 10 | 5,8 | |
2004-2005 | 101 | 18 | 5,6 | ||
2005-2006 | 115 | 31 | 3,7 | ||
2007-2008 | 78 | 28 | 2,8 | ||
Stanisic Rade | 2006-2007 | 17 | 22 | 0,8 | |
Taskovic Davor | 2010-2011 | 99 | 28 | 3,5 | |
2011-2012 | 164 | 34 | 4,8 | ||
Δεξί Ίντερ | Dordijevic Dalibor | 2009-2010 | 119 | 26 | 4,6 |
2010-2011 | 140 | 21 | 6,7 | ||
ΟΥΡΟΣΕΒΙΤΣ ΜΙΛΑΝ | 2011-2012 | 57 | 32 | 1,8 | |
Bulc Rock | 2005-2006 | 27 | 15 | 1,8 | |
Vidic Ales | 2008-2009 | 61 | 29 | 2,1 | |
Πίβοτ | Johannson Martin | 2010-2011 | 97 | 28 | 3,5 |
Ogeus Torbjorn | 2005-2006 | 91 | 31 | 2,9 | |
Gudz Miroslaw | 2006-2007 | 34 | 21 | 1,6 | |
Rutar Samo | 2007-2008 | 70 | 24 | 2,9 | |
Mladenovic Slobodan | 2008-2009 | 130 | 27 | 4,8 | |
Αριστερό Εξτρέμ | Κωνσταντίνου Κώστας | 2003-2004 | 55 | 17 | 3,2 |
2004-2005 | 84 | 19 | 4,4 | ||
2006-2007 | 59 | 26 | 2,3 | ||
Witjeens Joris | 2008-2009 | 68 | 31 | 2,2 | |
Τερματοφύλακας | Kovac Milan | 2003-2004 | 0 | 25 | 0 |
NΟΥΝΓΚΟΒΙΤΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ | 2011-2012 | 0 | 28 | 0 |
Ελληνοποιημένοι παίκτες
Θέση | Αρ.Φανέλας | Όνομα | Αγ.περίοδος | Γκολ | Συμμετοχές | Μ.Ο.Γκολ |
---|---|---|---|---|---|---|
Τερματοφύλακας | 1 | Χρυσόπουλος Γιότσα | 2004-2005 | 0 | 23 | 0 |
2005-2006 | 0 | 32 | 0 | |||
2006-2007 | 0 | 27 | 0 | |||
2007-2008 | 0 | 28 | 0 | |||
2008-2009 | 0 | 31 | 0 | |||
2009-2010 | 0 | 28 | 0 | |||
2010-2011 | 0 | 0 | 0 | |||
Playmaker | 23 | Τούρκια Γιώργος | 2006-2007 | 36 | 21 | 1,7 |
Αριστερό Εξτρέμ | 17 | Γκιουλές Σωτήρης | 2008-2009 | 12 | 31 | 0,4 |
2009-2010 | 38 | 28 | 1,4 | |||
Αριστερό Ίντερ | 5 | Μούγιτς Τζούρο | 2008-2009 | 1 | 10 | 0,1 |
2009-2010 | 3 | 26 | 0,1 | |||
2010-2011 | 0 | 0 | 0 |
Υπόλοιπα αθλητικά τμήματα
Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Πρόεδρος Δημοκρατίας ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (30/5/2012). «μήνυμα». ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.[νεκρός σύνδεσμος]
Πρόεδρος ΝΔ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (29/5/2012). «γραφείο τύπου». ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.[νεκρός σύνδεσμος]
Υπουργός Πολιτισμού ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑΤΙΑΝΑ (29/5/2012). «δελτίου τύπου». ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ ΠΑΝΟΣ (29/5/2012). «δελτίου τύπου». ΓΓΑ. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2010-11-29.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
Γιάννης Τζούστας (20/5/2012). «Τα ανδραγαθήματα του Διομήδη». ΤΟ ΒΗΜΑ.
Δημήτρης Λουκάκης (26/5/2012). «H Eλλάδα που πρωταγωνιστεί». ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Αγγελική Καραγεώργου (2/6/2012). «Το Αργος ζει στον ρυθμό της «καζάνας»». ΤΑ ΝΕΑ.
Νίκος Μαχαίρας (30/5/2012). «Σήκωσε την καζάνα κι έφυγε». ΕΘΝΟΣ.
Sday team (29/5/2012). «Η κορυφή του ανήκει!». Sportday.
ΑΡΘΡΑ
Γιώργος Μαυρωτάς (29/5/2012). «Ο Διομήδης πήρε το όπλο του». protagon.gr.
ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (29/5/2012). «Ειδικό θέμα - Το θαύμα του Διομήδη Άργους». ΕΞΠΡΕΣ.
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (29/5/2012). «Κυπελλούχος Ευρώπης ο Διομήδης!». ΜΕGA.
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (29/5/2012). ««Σήκωσε» το Challenge Cup ο Διομήδης Άργους». ΑΝΤ1.[νεκρός σύνδεσμος]
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (29/5/2012). «Στην κορυφή της Ευρώπης στο χάντμπολ ο Διομήδης Άργους». ALPHA.
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (29/5/2012). «Το θαύμα του Διομήδη και η αποθέωση στο Άργος!». ΣΚΑΪ.
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (29/5/2012). «Επιτυχία του ελληνικού χάντμπολ». ΝΕΤ.[νεκρός σύνδεσμος]
Γιάννης Γαλανόπουλος (30/5/2012). «Έγραψε ιστορία ο Διομήδης Άργους στο χάντμπολ». ΕΡΤ.[νεκρός σύνδεσμος]
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Sports (29/5/2012). «Στην κορυφή της Ευρώπης ο Διομήδης». REAL FM.
Ενημέρωση (29/5/2012). «Έγραψε ιστορία». ΕΡΑ ΣΠΟΡ.[νεκρός σύνδεσμος]
Σπ.Χαριτάτος (30/5/2012). «συνέντευξη». FLASH 96.[νεκρός σύνδεσμος]
Aθλητική ενημέρωση (28/5/2012). «Όταν κοιτάς από ψηλά!». NOVA ΣΠΟΡ FM.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
EHF (29/5/2012). «A.C. Diomidis Argous win EHF Men's Challenge Cup». ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΗΣΗΣ.
ΟΧΕ (29/5/2012). «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ». ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Επίσημη ιστοσελιδα Α.Ο. Διομήδη Άργους
Ιστοσελιδα φίλων συλλόγου
Ο.Χ.Ε.
Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License