ART

.

Ο Αθλητικός Όμιλος Αετός Ανωγείων είναι ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα τα Ανώγεια Ρεθύμνου.
Αετός Ανωγείων
Πλήρες όνομα Αθλητικός Όμιλος Αετός Ανωγείων
Σύντομο όνομα Αετός
Ίδρυση 1963
Γήπεδο Δημοτικό Στάδιο Ανωγείων, Ανώγεια
(χωρητικότητα: 2.500 θέσεις)
Πρόεδρος Μίλτος Πλουσής
Προπονητής Τάκης Μέμος
Πρωτάθλημα Β' Τοπικό Ρεθύμνου
Ιστοσελίδα https://el-gr.facebook.com/aetosanogion/
Πρώτη εμφάνιση

Δεύτ. εμφάνιση

Είναι μια από τις ιστορικές ομάδες του νομού με πλήθος διακρίσεων τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Αυτή τη στιγμή λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας τοπικού της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου. Ο Αετός αγωνίζεται στο δημοτικό στάδιο Ανωγείων.

Ίδρυση – Πρώτα χρόνια

Ο Αετός ιδρύθηκε το 1963 στα Ανώγεια με σκοπό την διάδοση και προαγωγή του ποδοσφαίρου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα δυο πρώτα άρθρα του καταστατικού του.
Η πρώτη ομάδα του Αετού

Ιδρυτές υπήρξαν οι: Γεώργιος Ξυλούρης, Νικόλαος Μανουράς, Μανούσος Ανδρεαδάκης, Βασίλειος Κονιός, Γεώργιος Σπαχής, Διομήδης Αεράκης, Γεώργιος Ανδρεαδάκης, Μανώλης Σαλούστρος, Αναστάσιος Σαλούστρος, Κωνσταντίνος Σαλούστρος, Γεώργιος Νταγιαντάς, Κίμων Χαιρέτης, Βασίλειος Σαλούστρος, Μιχαήλ Δραμουντάνης, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, Γεώργιος Καλομοίρης, Γεώργιος Μανιώρος, Εμμανουήλ Καλομοίρης, Γεώργιος Σμπώκος, Νεοκλής Σαλούστρος, Ευάγγελος Σταυρακάκης, Ιωάννης Σμπώκος και Βασίλειος Σπαχής.

Ο Αετός παρόλο που ιδρύθηκε το 1963 συμμετείχε σε επίσημη διοργάνωση της Ε.Π.Σ.Ρ. για πρώτη φορά την περίοδο 1976-77 στη Γ’ κατηγορία τοπικού. Η τελική κατάταξη τον βρήκε 2ο και ανέβηκε στην Β’ κατηγορία. Την επόμενη σεζόν (1977-78) στέφθηκε πρωταθλητής Β’ κατηγορίας και ανέβηκε στην Α’ κατηγορία όπου συνέχισε να πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια.

Την περίοδο 1978-79 ο Αετός κατέλαβε την 4η θέση στην παρθενική του συμμετοχή στο Α’ τοπικό. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και τη σεζόν 1979-80 όπου κατακτά μάλιστα και το κύπελλο με παίκτη-προπονητή το Γιάννη Μπαγκέρη απέναντι στον Ο.Φ. Αρμένων με σκορ 1-0.
Η ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο το 1980.
Δεκαετία 1980: Η Καταξίωση στην Α’ κατηγορία

Την περίοδο 1980-81 ο Αετός καταλαμβάνει την 3η θέση στην Α’ κατηγορία. Η τελική κατάταξη τον βρίσκει στην ίδια θέση και τις τρείς επόμενες σεζόν (1981-82, 1982-83, 1983-84).

Την περίοδο 1984-85 ο Αετός υποχωρεί μια θέση στην τελική κατάταξη(4ος), όμως η επόμενη περίοδος(1985-86) τον βρίσκει στη 2η θέση με 35 βαθμούς, την υψηλότερη μέχρι τότε. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Νίκος Καλλέργης. Η σωστή δουλειά που έγινε αυτή την περίοδο είχε σαν αποτέλεσμα να αναδειχτούν πολλά Ανωγειανά ταλέντα. Έτσι οι Ξυλούρης Μιχάλης, Μπαγκέρης Μιχάλης και Πασπαράκης Γιώργος πηγαίνουν στον Ο.Φ.Η. ο Σταυρακάκης Γιώργος στον Εργοτέλη ενώ ο Σπιθούρης Μιχάλης στον Παναθηναϊκό και την Ε.Α.Ρ. στη συνέχεια.

Τη σεζόν 1986-87 η ομάδα υποχωρεί μια θέση (3η) ενώ τις δύο επόμενες περιόδους (1987-88, 1988-89) η ομάδα σε “χαμηλές πτήσεις” θα καταλάβει την 6η και 9η θέση αντίστοιχα, όχι γνώριμες γι αυτόν. Ευχάριστη παρένθεση αποτελεί η κατάκτηση του κυπέλλου Ρεθύμνης τη περίοδο 1987-88 απέναντι στον Ο.Φ. Αρμένων με σκορ 2-1.
Η κυπελλούχος ομάδα του 1988.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο(1989-90) ο Αετός τερμάτισε 3ος με 27 βαθμούς. Έγινε αναδιάρθρωση των κατηγοριών και την επόμενη χρονιά συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής (Περιφερειακό πρωτάθλημα με 20 ομάδες από όλους τους νομούς της Κρήτης).

Αξίζει να σημειωθεί πως στις περιόδους 1987-88 και 1988-89 ο Αετός συμμετείχε στο κύπελλο μάχης Κρήτης με την περίοδο 1987-88 να φτάνει στον τελικό και την επόμενη περίοδο να αποκλείεται στα ημιτελικά. Μάλιστα το καλοκαίρι του 1988 έπαιξε για το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος με τον Παναργειακό στο Άργος όπου και αποκλείστηκε στα πέναλτι.
Δεκαετία 1990: Δ’ Εθνική, ρεκόρ και διάλυση

Η πιο λαμπρή σελίδα μέχρι τότε στην ιστορία του Αετού γράφτηκε την περίοδο 1990-91. Η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και κατόρθωσε να παραμείνει σε αυτήν . τερμάτισε στην 12η θέση ενώ νίκη σταθμός για τη σωτηρία της ομάδας υπήρξε το 0-1 επί του Εργοτέλη μέσα στο Μαρτινέγκο καθώς και η σημαντικότατη παρουσία του προπονητή Κώστα Πετράκη στον πάγκο της ομάδας. Μάλιστα η ομάδα έφτασε στον τελικό κυπέλλου Ρεθύμνου όπου και ηττήθηκε από τον Αστέρα Περάματος με 1-0.

Η 2η χρονιά του Αετού(1991-92) δε στέφθηκε με ανάλογη επιτυχία καθώς η ομάδα τερμάτισε στη 13η θέση και υποβιβάστηκε στην Α’ κατηγορία τοπικού. Καθοριστικό ρόλο στον υποβιβασμό έπαιξε ο περιβόητος αγώνας με τον Ηρόδοτο, όπου επανελήφθη 5 φορές και τελικά έχασε ο Αετός με 0-1. Ιστορική αλλά χωρίς αντίκρισμα η μεγάλη νίκη του Αετού επί του Α.Ο. Χανίων με 4-1.
Η πρώτη ομάδα στη Δ' Εθνική.

Την περίοδο 1992-93 ο Αετός αγωνίστηκε στην Α’ κατηγορία τοπικού όπου αναδείχθηκε αήττητος πρωταθλητής , επίτευγμα μοναδικό στην Α’ κατηγορία Ρεθύμνου. Έσπασε όλα τα ρεκόρ καθώς σε πρωτάθλημα 12 ομάδων είχε 18 νίκες και 4 ισοπαλίες με καλύτερη επίθεση (77 γκολ) και καλύτερη άμυνα (15 γκολ). Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Γιώργος Σακαβέλης με 39 γκόλ ενώ και η παρουσία του Κώστα Καλπακίδη στον πάγκο της ομάδας έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη των παραπάνω ρεκόρ.

Την περίοδο 1993-94 ο Αετός αγωνίστηκε ξανά στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του στην Α’ κατηγορία τοπικού. Παρέμεινε στην κατηγορία τις δύο επόμενες περιόδους. Και τις δύο αυτές περιόδους ( 1994-95,1995-96) τερμάτισε στην 11η θέση. Την περίοδο 1996-97 διοικητικά και οικονομικά προβλήματα δεν επέτρεψαν στην ομάδα να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα, σκηνικό που επαναλήφθηκε έως τη σεζόν 2001-02 καθιστώντας επί της ουσίας τον όμιλο ανενεργό.
Δεκαετία 2000: Επανασύσταση και επάνοδος της ομάδας

Την περίοδο 2002-03 μια ομάδα Ανωγειανών αποτελούμενη από τους Τάσο Σταυρακάκη, Κώστα Μέμο, Μιχάλη Κουνάλη, Βασίλη Νταγιαντά, Άρη Μανουρά, Βαγγέλη Βρέντζο, Νίκο Σαλούστρο, Βασίλη Σμπώκο και Ευριπίδη Χαιρέτη ανασυκρότησαν τον Αετό ο οποίος μετά από μια απουσία έξι αγωνιστικών περιόδων επέστρεψε στην αγωνιστική δράση συμμετέχοντας στην Β’ κατηγορία τοπικού όπου κατέλαβε τη 2η θέση με 59 βαθμούς , ενώ την περίοδο 2003-04 καταλαμβάνει την 3η θέση με 71 βαθμούς.
Η πρώτη ομάδα της νέας εποχής.

Τη σεζόν 2004-05 το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας διεξάγεται σε δύο ομίλους σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση ο Αετός συγκέντρωσε 39 βαθμούς και στη δεύτερη φάση 22 βαθμούς. Η τελική κατάταξη τον βρήκε 2ο και επέστρεψε στην Α’ κατηγορία.

Την περίοδο 2005-06 ο Αετός αγωνίζεται στο Α’ τοπικό, με νέο πρόεδρο τον παπά Ανδρέα Κεφαλογιάννη και νέο προπονητή τον Ζαφείρη Λατσούδη, καταλαμβάνει τη 2η θέση με 54 βαθμούς μετά από μια αξιοπρεπή παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Την περίοδο 2006-07 ο Αετός αγωνίστηκε στην Α’ κατηγορία τοπικού όπου στις 21 Μαρτίου 2007 κατέκτησε το κύπελλο Ρεθύμνης απέναντι στον Αστέρα Περάματος, ομάδα Δ’ Εθνικής, και ενώ στον προημιτελικό και στον ημιτελικό είχε αποκλείσει την Επισκοπή και τον Αστέρα Ρεθύμνου αντίστοιχα[1], ομάδες οι οποίες επίσης συμμετείχαν στη Δ’ Εθνική, σε διπλούς αγώνες. Στις 21 Μαΐου 2007 κατέκτησε και το πρωτάθλημα και επέστρεψε στη Δ’ Εθνική μετά από δεκατέσσερα χρόνια.
Ο Αετός νταμπλούχος.

Στην ιστορική επιστροφή της ομάδας στη Δ’ Εθνική κατηγορία (2007-08) ο Αετός πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία της ιστορίας του κατακτώντας την 8η θέση, τερματίζοντας ψηλότερα από όλες τις Ρεθεμνιώτικες ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό, ενώ την ίδια χρονιά υποβιβάστηκαν ομάδες όπως ο Ο.Φ. Ιεράπετρας και ο Άγιος Νικόλαος. Η ομάδα έφτασε επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της για δεύτερη συνεχή χρονιά στον τελικό κυπέλλου Ρεθύμνου αλλά ηττήθηκε από την Επισκοπή, την οποία είχε κερδίσει και στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς. Καθοριστική για την έκβαση της ιστορικής αυτής χρονιάς ήταν η απόκτηση του Νίκου Καραδάκη, του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών στον 10ο όμιλο της Δ’ Εθνικής. Στο τέλος της σεζόν ο προπονητής Ζαφείρης Λατσούδης παραιτήθηκε μετά από τρείς άκρως επιτυχημένες περιόδους στον πάγκο της ομάδας.

Την αγωνιστική περίοδο 2008-09 ο Αετός εδραιώνει την παρουσία του στη Δ’ Εθνική καθώς κατακτά την 11η θέση και παραμένει σχετικά εύκολα στην κατηγορία, όντας 10 βαθμούς και δύο θέσεις πάνω από τον 13ο Αστέρα Περάματος ο οποίος ήταν και η τελευταία ομάδα που ακολούθησε τον Αλμυρό Γαζίου, την Ε.Α.Π. και την Α.Ε. Ασιτών-Πρινιά στα τοπικά πρωταθλήματα.

Την επόμενη περίοδο (2009-10) ο Αετός ισοβάθμησε στην 12η θέση με τον Μινώταυρο Μουρνιών με 35 βαθμούς, αλλά όντας καλύτερος στα κριτήρια ισοβαθμίας, παρέμεινε στη Δ’ Εθνική κατηγορία για 3η σερί χρονιά.
2010 – Σήμερα: Υποβιβασμοί και νέα αρχή

Η σεζόν 2010-11 έμελλε να είναι και η τελευταία της ομάδας στην Δ’ Εθνική κατηγορία, καθώς ο Αετός παρά το ντεμαράζ θετικών αποτελεσμάτων που πραγματοποίησε στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να κρατηθεί στην κατηγορία. Η ομάδα παρότι ήταν ουραγός σχεδόν καθ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, βρέθηκε τελευταία αγωνιστική να διεκδικεί την παραμονή σε παιχνίδι ζωής και θανάτου με τον Πατούχα στη Βιάννο, όπου ήθελε μόνο νίκη. Τελικά δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε 2-0, κατέλαβε την 12η θέση και αποχαιρέτησε την Δ’ Εθνική μετά από τέσσερις διαδοχικές σεζόν.

Η περίοδος 2011-2012 βρίσκει τον Αετό στο Α’ τοπικό Ρεθύμνου, αλλά παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο τραγικός 2ος γύρος έφερε τον Αετό να διεκδικεί τη σωτηρία εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική με τον αδιάφορο βαθμολογικά Τάλω Μελιδονίου. Η ομάδα κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 1-2 και να παραμείνει στο πρωτάθλημα.

Και η σεζόν 2012-2013 σώθηκε στο νήμα για τον Αετό, με την ομάδα να γλυτώνει τον υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική μετά από συνδυασμό αποτελεσμάτων. Μετά από οκτώ χρόνια στον προεδρικό θώκο της ομάδας αποχωρεί ο παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης και αναλαμβάνει ο Μίλτος Πλουσής ο οποίος παραμένει και μέχρι σήμερα (2015-16).

Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 βρήκε τον Αετό στη 12η θέση, έχοντας από νωρίς εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα μάλιστα έφτασε μέχρι τον τελικό κυπέλλου όπου και ηττήθηκε από τον Αστέρα Περάματος με σκορ 1-0, αγώνας που αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια, και από την τραγική διαιτησία του διαιτητικού τρίου καθώς σημαντικά λάθη και ένα κακώς ακυρωθέν γκολ στέρησαν από τον Αετό που ήταν καλύτερος σε όλο το παιχνίδι την διεκδίκηση του τροπαίου[2]. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο επιθετικός της ομάδας Μανώλης Σπαχής.

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος (2014–15) ήταν και η χειρότερη στην ιστορία της ομάδας καθώς λόγω οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα και έτσι υποβιβάστηκε μετά από δέκα χρόνια στην Β’ κατηγορία Ρεθύμνου.[3] To 2015–16 ο Αετός, με νέα πρόσωπα στη διοίκηση και τον Μίλτο Πλουσή να παραμένει στην προεδρία αγωνίστηκε στο Β’ τοπικό[4][5] με άκρως νεανική ομάδα και αμιγώς Ανωγειανούς παίκτες κατακτώντας τελικά την 4η θέση.
Η ομάδα του Αετού την περίοδο 2015-16
Ακαδημίες

Οι ακαδημίες του Αετού Ανωγείων είναι από τις πιο γνωστές στην Κρήτη, με πολλές διακρίσεις στο Ρέθυμνο αλλά και στο Ηράκλειο σε όλες τις ηλικίες. Χαρακτηριστικό των ακαδημιών είναι πως έχουν σταθερή παρουσία για πάνω από 30 χρόνια, ακόμα και τις περιόδους που η αντρική ομάδα ήταν ανενεργή.
Κοινωνικό έργο – Φιλανθρωπικές δράσεις

Ο Αετός έχει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα και πλήθος δράσεων με κοινωνικό αντίκτυπο, τέτοιες δράσεις είναι:

Τουρνουά κατά της οπλοφορίας και οπλοχρησίας (2005).

Ταξίδι στην Κύπρο και αδελφοποίηση με τον Εθνικό Άχνας (2006) Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σαν ελάχιστος φόρος τιμής στους 300 καταδρομείς από το Μάλεμε που κλήθηκαν για την υπεράσπιση της Κύπρου το 1974.

Φιλανθρωπικός αγώνας στη Μύκονο με τον Α.Ο. Μυκόνου (2007)

Τουρνουά μαρτυρικών δήμων, με τη συμμετοχή ομάδων από χωριά της Κρήτης που υπέστησαν καταστροφές από τους ναζί κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής (2008).

Τον φιλικό αγώνα [6] «Γκόλ στην καρδιά μας» που διοργανώθηκε στο Ο.Α.Κ.Α σε συνεργασία του προέδρου του Αετού παπά Ανδρέα Κεφαλογιάννη με τον Γιάννη Αναστασίου (2007). Ο αγώνας ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται στις εξέδρες του ολυμπιακού σταδίου. Το παιχνίδι διεύθυνε ο διαιτητής Κύρος Βασσάρας ενώ πήραν σε αυτό μέρος η ομάδα του Αετού, σχεδόν όλοι οι διεθνής ποδοσφαιριστές υπό τον Ότο Ρεχάγκελ, πολλοί ξένοι από την Α’ Εθνική κατηγορία όπως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, παίκτες παγκοσμίου φήμης όπως ο Φιλίπε Λουίς, και άνθρωποι από το χώρο του θεάματος όπως οι Νίκος Βέρτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης και Αντώνης Ρέμος. Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Μαχαμαντού Ντιαρά. Τα έσοδα από τα εισιτήρια διατέθηκαν στα φιλανθρωπικά ιδρύματα: Παιδικά Χωριά SOS (σωματείο φροντίδας παιδιών, Αθήνα), Αγάπη (σωματείο ενίσχυσης ΑΜΕΑ, Ρέθυμνο) και Στέγη Αγίου Νικολάου (σωματείο ενίσχυσης αυτιστικών παιδιών, Αθήνα).
Γκόλ στην Καρδιά μας (2007)

Από το 2012 πραγματοποιείται στα Ανώγεια σε συνεργασία με τον Αετό, την ενορία Αγίου Γεωργίου Ανωγείων, τον εφημέριό της παπά Ανδρέα Κεφαλογιάννη και τον σύνδεσμο φιλάθλων Π.Α.Ο.Κ. Ρεθύμνου το ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων στα Τέμπη, σημαντικές παρουσίες από την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. έχουν τιμήσει κατά καιρούς το μνημόσυνο όπως ο αείμνηστος Παναγιώτης Ποικιλίδης και ο Πάμπλο Γκαρσία.
Ύμνος Αετού

Στίχοι: Κώστας Φασουλάς
Σύνθεση: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Ερμηνεία: Βασίλης Σκουλάς

Πετάς ψηλά και χαιρετάς τη Κρήτη
αητέ μου εσύ, φωνή του Ψηλορείτη.

Τραγούδι Ανωγειανό το πέταγμά σου
για μια ομάδα που ‘χει τα’ όνομά σου.

Περήφανε μου Αητέ, Αητέ Ανωγειανέ μου, ομάδα κι ουρανέ μου

Ποιος θα σε δει ν’ ανοίγεις τα φτερά σου
και δε θα φοβηθεί στο πέταγμά σου.

Παίρνεις τη μπάλα και τρυπάς τα δίχτυα
και τ’ όνειρό μας βγαίνει πάντα αλήθεια

Περήφανε μου Αητέ, Αητέ Ανωγειανέ μου, ομάδα κι ουρανέ μου. [7]


Να σημειωθεί πως ο Αετός υπήρξε η πρώτη ομάδα που απέκτησε δικό της ύμνο χωρίς να έχει παίξει ποτέ σε επαγγελματική κατηγορία.
Τίτλοι - Διακρίσεις

2 Πρωταθλήματα Α’ Κατηγορίας Ρεθύμνου (1993, 2007)
1 Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Ρεθύμνου (1978)
3 Κύπελλα Ρεθύμνου (1980, 1988, 2007)
2 Φορές Δευτεραθλητής Α’ Κατηγορίας Ρεθύμνου (1986, 2006)
2 Φορές Δευτεραθλητής Β’ Κατηγορίας Ρεθύμνου (2003, 2005)
1 Φορά Δευτεραθλητής Γ’ Κατηγορίας Ρεθύμνου (1977)
3 Φορές Φιναλίστ Κυπέλλου Ρεθύμνου (1991, 2008, 2014)
1 Φορά Φιναλίστ Κυπέλλου Μάχης Κρήτης (1988)

Επικοινωνία

https://el-gr.facebook.com/aetosanogion/
Παραπομπές

τελικός
«Κοράκια» εναντίον «Αετού»
«Προς την έξοδο ο Αετός Ανωγείων» rethymnosports.gr
«Κατεβαίνει στη Β΄ ΕΠΣΡ ο Αετός Ανωγείων» rethymnosports.gr
«η πρώτη του Αετού» rethymnosports.gr
«Γκολ στην καρδιά μας»

ύμνος

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=39286&subid=2&pubid=461021
http://www.anogi.gr/p11306
http://www.anogi.gr/p14902
http://www.mitera.gr/default.asp?entryid=336&pageid=86&langID=1
https://www.youtube.com/watch?v=g5Q2ae62P10

Πηγές

Ημερολόγιο Α.Ο. Αετού Ανωγείων, 2007

Η Φωνή Των Ανωγείων

Η Πατρίς

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Εφημερίδων και Περιοδικού τύπου
Εξωτερικοί σύνδεσμοι

http://www.dokari.gr/teams/aetos-anogeion
http://www.i-sport.gr
http://www.rethimno.gr
http://www.epsr.gr
http://ellinikopodosfero.blogspot.gr
http://www.rethnea.gr/article.aspx?id=12602
http://www.anogi.gr/pcategory/athlitika
http://rethymnosports.gr/%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B5-%CE%BF-%CE%B1%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82-1-0-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BD%CE%B5%CE%B1%CF%81/

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=717458
http://www.paokmania.gr/items/tag/%CE%91%CE%BD%CF%8E%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1
http://www.onsports.gr/Odoiporiko/EPS-Rethymnoy/item/87461-%C2%ABTha-xanabrei-taytothta-o-Aetos%C2%BB
http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/193071
http://www.sporfm.gr/permalink/21451.html#axzz3rN2NJT9n
http://www.sporfm.gr/permalink/9440.html#axzz3rN2NJT9n
http://www.gazzetta.gr/node/134265
http://www.gazzetta.gr/node/107163

Αθλητισμός, Εγκυκλοπαίδεια

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License