- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Γιάννης Φύριος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1914 στην Άνδρο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Διονύση Δεβάρη, παλιού ηθοποιού του διάσημου σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Χριστομάνου. Εμφανίστηκε στο θέατρο το 1937. Το 1952 πρωτοεμφανίστηκε στο σινεμά με την ταινία του Στέλιου Τατασόπουλου "Μαύρη γη", μαζί με τους Γιώργο Φούντα, Φρόσω Κοκκόλα κ.α. Συμμετείχε και σε τηλεοπτικές σειρές.

Φιλμογραφία

1. Πολιτικη κουζίνα (2003) [Αλεκάκης]
2. Κύριε καθηγητά που... κοιμηθήκατε χθες; (1989)
3. Ο γλυκοψεύτης (1984)
4. Ο γύρος του θανάτου (1983) [Λιγνός]
5. Ρόδα τσάντα & κοπάνα νο2 (1983) [Τάσος]
6. Και ο πρώτος ματάκιας (1982)
7. Φυλακές ανηλίκων (1982)
8. Η πολιτσμάνα (1981) [(θείος)]
9. Κατάσκοπος Νέλλη (1981) [(λαχειοπώλης)]
10. Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979)
11. Ο φαλακρός μαθητής (1979) [Οδυσσέας]
12. Ο θίασος (1975) [(μουσικός)]
13. Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973)
14. Αναζήτησις... (1972) [(θυρωρός ξενοδοχείου)]
15. Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα! (1972)
16. Η εφοπλιστίνα (1971) [Σταύρος]
17. Μαντώ Μαυρογένους (1971)
18. Ο φαφλατάς (1971) [(κόντε) Διονύσιος Ρόζας]
19. Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)
20. Ησαΐα... μη χορεύεις (1969)
21. Η αγάπη μας (1968) [(θεατής που διαμαρτύρεται)]
22. Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
23. Ο χαζομπαμπάς (1967)
24. Αχ!.. και νάμουν άντρας (1966)
25. Οι κυρίες της αυλής (1966)
26. Φως... νερό... τηλέφωνο Οικόπεδα με δόσεις (1966)
27. Δύσκολοι δρόμοι (1965)
28. Έξυπνοι και κορόιδα (1962)
29. Ο ταξιτζής (1962)
30. Νταντά με το ζόρι (1959)
31. Μαύρη γη (1952)

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License