.
Ο Δημήτρης Μουσιάρης ήταν Έλληνας ποδοσφαιριστής, διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων.Γεννήθηκε το 1959 και καταγόταν από το Δαμάσι Λάρισας. Έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στις 6 Σεπτεμβρίου του 1979 μαζί με τον συμπαίκτη του στην Λάρισα και στις μικρές εθνικές ομάδες, Δημήτρη Κουκουλίτσιο. Αγωνιζόταν στην επίθεση.
Καριέρα
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον τοπικό Δαμασιακό και αποκτήθηκε το 1976 από την Λάρισα έναντι 150.000 δραχμών.Αρχικά στελέχωσε το ερασιτεχνικό τμήμα του συλλόγου και την περίοδο 1977/78 έγινε επαγγελματίας.Την ίδια σεζόν είχε σημαντική συμβολή στην άνοδο της Λάρισας στην Α' Εθνική ενώ την επόμενη χρονιά κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα μεγάλα σαλόνια πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με 4 γκολ σε 31 συμμετοχές και καταφέρνοντας να καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα,ο Μίμης Δομάζος τον είχε χρίσει ως διάδοχό του.
Ο θάνατος
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1979 και ενώ ο Μουσιάρης κατευθυνόταν μαζί με τους συμπαίκτες του στην Λάρισα,Δημήτρη Κουκουλίτσιο και Γιάννη Βαλαώρα οδικώς προς την Αθήνα με σκοπό να ενσωματωθούν στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για τη φιλική αναμέτρηση με το αντίστοιχο συγκρότημα της Σοβιετικής Ένωσης,111 χλμ έξω από την Αθήνα,κοντά στη Θήβα,το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μουσιάρης ξέφυγε από την πορεία του λόγω ταχύτητας αλλά και ολισθηρότητας του οδοστρώματος (λίγες ώρες νωρίτερα είχε βρέξει) με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το επερχόμενο ΚΤΕΛ Αθηνών-Λαμίας.Από την σύγκρουση σκοτώθηκαν επιτόπου ο Μουσιάρης με τον Κουκουλιτσιο ενώ ο Γιάννης Βαλαώρας τραυματίστηκε σοβαρά,αποφεύγοντας όμως τον κίνδυνο.
Η είδηση του θανάτου του Μουσιάρη και του Κουκουλίτσιου προκάλεσε το θρήνο ολόκληρου του φίλαθλου ποδοσφαρικού κοινού της Ελλάδας και κυρίως της κοινωνίας της Λάρισας, από την οποία προέρχονταν οι δύο αδικοχαμένοι.
Τιμές μετά θάνατον
Κάθε χρόνο λαμβάνει τόπο το ποδοσφαιρικό τουρνουά «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης» προς τιμήν του Μούσιαρη και του συμπαίκτη του Κουκουλίτσιου ενώ το γήπεδο του Δαμασίου φέρει το όνομα το όνομα του (μαζί με το όνομα ενός άλλου αδικοχαμένου ποδοσφαριστή της ΑΕΛ,Ζέρμα).
Πηγές
* Στατιστικά αγωνιστικής περιόδου 1978/79
* Αθλητική Ηχώ,7 Σεπτεμβρίου 1979,σελ 1 και 3
* Αctive by Sportday,τεύχος 105,περίοδος Β',σελ 80
Hellenica World - Scientific Library
Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License