.
Η πανέμορφη Κασσιόπεια είχε αποκτήσει από το γάμο της με τον Κηφέα μια κόρη, την Ανδρομέδα. Κάποτε η αλαζονική αυτή βασίλισσα καυχήθηκε ότι ήταν ωραιότερη και από αυτές τις Νηρηίδες. Για την αλαζονεία της αυτή, τιμωρήθηκε και η κόρη της η Ανδρομέδα και αυτή η ίδια, γιατί η Ανδρομέδα καταδικάστηκε να φαγωθεί από ένα θαλάσσιο τέρας και σώθηκε, την τελευταία στιγμή, από τον ήρωα Περσέα, που την έλυσε από τα βράχια όπου την είχαν δεμένη και την παντρεύτηκε.
Η Κασσιόπεια μεταμορφώθηκε σε ένα μεγάλο αστερισμό, την Κασσιόπη, που παρίστανε αυτήν την ίδια περήφανη βασίλισσα, καθισμένη στο θρόνο της. Έτσι με την φαντασία τους οι Έλληνες, εξήγησαν την ύπαρξη του μεγάλου αστερισμού της Κασσιόπης που ήταν γνωστός από την αρχαιότητα.
Η Κασσιόπη είναι ένας από τους σπουδαιότερους αστερισμούς του βόρειου ημισφαίριου με λαμπρά αστέρια που από αυτά τα 69 είναι ορατά και με γυμνό μάτι. Βρίσκεται σε συμμετρική θέση, ως προς τον πολικό αστέρα, με τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου.
Από την Live-Pedia.gr
Α - Β - Γ - Δ - Ε - Ζ - Η - Θ - Ι - Κ - Λ - Μ -
Ν - Ξ - Ο - Π - Ρ - Σ - Τ - Υ - Φ - Χ - Ψ - Ω
Hellenica World - Scientific Library
Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License