ART

 

.

Η Μπάρμπα Στάθης Α.Β.Ε.Ε. είναι ελληνική εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών, που σήμερα ανήκει στη Vivartia.
Ιστορία

Ιδρύθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη[1] από τον Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος καταγόταν από τη Δράμα.

Το 1991 εισήλθε στο Χρηματιστήριο Αθηνών και το 1994 αγοράστηκε από την εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων της Δέλτα Α.Ε. (Δασκαλόπουλος).[2]

Το 1991 ιδρύει την Χρυσή Ζύμη, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά κατεψυγμένων ζυμών.

Το 1994 η Μπάρμπα Στάθης Γενική Τροφίμων εξαγοράζεται από τον όμιλο εταιρειών ΔΕΛΤΑ και συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία.

Το 1996 κυκλοφορεί η καινοτόμος προϊοντική σειρά «Συνταγές μου», που σήμερα είναι γνωστή ως «Ας Μαγειρέψουμε». Για πρώτη φορά αγαπημένες ελληνικές, παραδοσιακές συνταγές, όπως το Σπανακόρυζο, ο Αρακάς Λαδερός, οι Αγκινάρες αλά πολίτα, και πολλές άλλες ακόμη, ήρθαν να δώσουν τη λύση στο καθημερινό μαγείρεμα, σε εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά.

Το 2001 επενδύουν στην παραγωγή φρέσκων συσκευασμένων σαλατών, καταφέρνοντας έτσι το 2005 λανσάρουν φρεσκοπλυμένες, φρεσκομμένες και συσκευασμένες φρέσκες σαλάτες Μπάρμπα Στάθης.

Το 2006, λανσάρει τις Βιολογικές Καλλιέργειες καθώς και τα πρώτα προϊόντα ραφιού με την Ντομάτα στον τρίφτη.

Το 2019, γιόρτασε 50 χρόνια λειτουργίας.

Πρόκειται για την κορυφαία μάρκα κατεψυγμένων λαχανικών, που βρίσκεται κυρίως στα ελληνικά σούπερ μάρκετ. Η εταιρεία διατηρεί εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης.[3]
Εικόνες

Πιάτο με μύδια με σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης.

Παραπομπές

«Η ιστορία μας». www.vivartia.com.
Γιώργος Λαμπίρης. «Μπάρμπα Στάθης: Ο... αγρότης που έμαθε την Ελλάδα να τρώει κατεψυγμένα». voria.gr. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2019.

«Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ: Υπερηφάνεια και συναδελφικότητα | Best Workplaces 2019 | Η Καθημερινη». kathimerini.gr. Ανακτήθηκε στις 29 Μαΐου 2019.

Πηγές

Ελληνική Βιομηχανία Αρχειοθετήθηκε 2019-04-11 στο Wayback Machine.

Εγκυκλοπαίδεια Οικονομίας

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License