ART

 

.

Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Η Εταιρεία Ερυθρά Λόγχη, ή Ερυθρές Λόγχες, (κινεζικά: 紅槍會, πινγίν: Hungqiang Hui), ξεκίνησε ως ένα αγροτικό κίνημα αυτοάμυνας στις επαρχίες Χενάν, Χεμπέι και Σαντούνγκ στη βόρεια Κίνα, κατά τη διάρκεια της περιόδου των Πολεμάρχων, 1916 - 1928. Αυτές συγκροτήθηκαν από τοπικές ομάδες των μικροϊδιοκτητών και των κολίγων που οργανώθηκαν για να υπερασπιστούν τα χωριά από ληστές, πολέμαρχους, φοροεισπράκτορες και αργότερα κομμουνιστές και Ιάπωνες, από την περίοδο των Μπόξερς. Ήταν παρόμοιας φύσεως με την Εταιρεία Μεγάλα Σπαθιά που είχε δράσει κυρίως στην εξέγερση των Μπόξερς.
Γενικά

Λόγω της μεγάλης μετανάστευσης που σημειώθηκε σε μέρη όπως τη βορειοανατολική Κίνα, αλλά και εν όψει της ιαπωνικής εισβολής στην Μαντζουρία το 1931, αυτές οι κοινωνίες σύντομα αποτέλεσαν μέρος του εθελοντικού στρατού ενάντια στην ιαπωνική δημιουργία του Μαντσουκούο το 1932 και αργότερα στις εκστρατείες για ειρήνευση.

Στη Μαντζουρία τα μέλη της αδελφότητας αυτής περιγράφονται ως αδελφότητα «πρωτόγονα σκεπτόμενους ανθρώπους" που διατηρούν την πίστη τους σε μαγείες και στη θεία ανταμοιβή δικαίων αιτημάτων. Φορείς της Ερυθράς Λόγχης σχηματίσθηκαν αρχικά στην ύπαιθρο γύρω από Harbin, όπου σε πολλές περιπτώσεις, επικεφαλής τους ήταν βουδιστές μοναχοί, που πήγαιναν στη μάχη φέροντας στολές και όπλα διακοσμημένα με μαγικές επιγραφές παρόμοιες με εκείνες των Μπόξερς. Το κόκκινο χρώμα, όπως πίστευαν, το χρησιμοποιούσαν για να τους προσφέρει προστασία έναντι των καταστροφών.

Γενικά η δράση της Ερυθράς Λόγχης γοήτευε την εποχή εκείνη τον κάθε απροστάτευτο και αδικημένο και η εθελοντική ένταξη των νέων ήταν μεγάλη Πολύ στο κινεζικό Κόκκινο Στρατό κατά στη διάρκεια του Β΄ Σινο-ιαπωνικού πολέμου και από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό του αργότερα Κινεζικού εμφύλιου πολέμου. Το 1953, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ξεκίνησε μια εκστρατεία καταστολής εναντίον των διαφόρων Hui-Τάο-Men («Κοινωνίες-τρόποι-Αδελφότητες») και την εξάλειψη τους από την ηπειρωτική Κίνα. Μερικά από τα παρακλάδια τους έχουν επανεμφανιστεί, κυρίως από διάφορους οπαδούς που ζουν στο εξωτερικό.

Εγκυκλοπαίδεια Κίνας

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License